Társoldalunk:

Leclerc a 2022-es szezon első felét minden idők legerősebbjének tartja

2022.08.22. 13:03

Charles Leclerc úgy véli, hogy 2022-es szezonjának első fele volt a eddig a legeredményesebb, amit az F1-es karrierje során elért. Az idény még csak a felénél jár, de a monacóinak és a Ferrarinak komolyan össze kell szednie magát ahhoz, hogy legyen esélyük a világbajnoki címért való küzdelemben. 

A Ferrari pilótája jelenleg az egyéni világbajnokságot vezető, Max Verstappen ellen küzd, akitől 80 ponttal van lemaradva. Ahhoz, hogy akár csak meg tudják közelíteni a hollandot, a Ferrarinak és Leclercnek hibátlan futamokat kellene teljesítenie. Valamint a Red Bull csapatának is hibáznia kellene ahhoz, hogy eltűnjön a 80 pontos hátránya a monacóinak.
Az idei szezonra az új generációs műszaki szabályok bevezetésével a Ferrari és a Red Bull bizonyul a két leggyorsabb csapatnak, így a csatájukba mások nem igazán szólhatnak bele. A Ferrari és Leclerc erősen kezdte az évet, Leclerc hét pole pozíciót szerzett, és általában jobb teljesítményt nyújtott, mint csapattársa, Carlos Sainz. Amikor Leclercet megkérték, hogy foglalja össze a legfontosabbakat az eddigi szezonjáról, saját teljesítményét emelte ki:
Valóban úgy érzem, hogy a szezon első része volt a legerősebb az F1-ben, és úgy gondolom, hogy most dolgoztam a legkeményebben - mondta Leclerc a BBC Sportnak.

Az a mód, ahogyan csapatként dolgoztunk - a megfelelő beállítás megtalálása, az időmérőn a Q3-ban a tökéletes kvalifikációs kör összerakása, vagy éppen a versenyekre való felkészülés szempontjából - ez volt a legkiemelkedőbb, amit valaha csináltam az F1-ben.

Leclerc: A hibák ellenére is úgy vélem, hogy a hozzáállásomon nem kell változtatni
A Ferrari és Leclerc bajnoki esélyeit igencsak beárnyékolták az elszalasztott győzelmek, és a sorozatosan rosszul meghozott csapaton belüli döntések. Főleg technikai problémák adódtak a Ferrarinál, valamint rajtbüntetések és a már említett taktikai hibák is hátráltatták őket, amelyek Leclercnek és Sainznak is súlyos pontokba kerültek. A monacói is vétett hibákat: kipördült a dobogós helyéről Imolában, a Francia Nagydíjon pedig az élről esett ki.
Leclerc azonban úgy véli, hogy tempója bizonyíték arra, hogy a versenyzéshez való általános megközelítésén nem kell változtatnia:
„Nincs szükség arra, hogy változtassak a jelenlegi hozzáállásomon" - tette hozzá Leclerc.
Nem tudok óvatosabb lenni - az előző félév hibáiból tanulva - úgy, hogy ne veszítsek tempót. A kettő együtt nem működik. Rendkívül boldog vagyok azzal a teljesítménnyel, amit eddig nyújtottam, és nem szeretnék változtatni. Szóval jelentős módosításokra nem kell számítani a részemről. Csak meg kell próbálnunk csapatként dolgozni, hogy összehozzunk jó hétvégéket a hátralévő kilenc futamra, aztán meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.

- fogalmazott a monacói.

Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK