Társoldalunk:
Hírlevél

Verstappent hidegen hagyja a Hamilton-szurkolók kritikája

2022.08.21. 19:32

A holland ragaszkodik ahhoz, hogy a rivális szurkolói csoportok kritikái miatt nem fogja megváltozni. A 2021-es világbajnok a Channel 4-nak beszélt az őt érő külső behatásokról, és arról, hogy hogyan kezeli ezeket.

A holland világbajnok ragaszkodik ahhoz, hogy a rivális szurkolói csoportok kritikái miatt nem fogja megváltozni. 2022-ben a rajongók viselkedése a figyelem középpontjába került: A szurkolók kiabálását és szarkasztikus éljenzéseit azonban nem mindenki tudja elengedni a füle mellett. Verstappen azonban azt mondja, hogy őt teljesen hidegen hagyja mindez. 

Hamilton mellett Verstappen is masszív szurkolótáborral rendelkezik, akik követik őt futamról-futamraForrás: AFP/Joe Klamar

A rajongók egy része Verstappen ellen fordult a 2021 szezon intenzív bajnoki csatáját követően, amelyet Lewis Hamiltonnal vívott. Az Abu Dzabiban történtek pedig nem segítettek a már eleve felfokozott hangulaton.
Amikor a szurkolói viselkedésről kérdezték Verstappen, a holland úgy fogalmazott, hogy megérti a heves reakciók mögött álló okokat, de kitart amellett, hogy semmit nem fog változtatni a személyiségét illetően:
Amikor te küzdesz a kedvenc pilótájuk ellen, az egy kicsit felhevíti az érzelmeket, mert a szurkolók személyes problémaként elénk meg a pályán történteket." - mondta Verstappen a Channel 4-nak.
„Egy Lewis-rajongó nem igazán törődik valakivel, aki 18. helyen autózik, de annál inkább foglalkozik azzal a pilótával, aki Lewis közelébe kerül. Ez így van jól. Nem szabad ahhoz alkalmazkodnom, amit egy rajongó elvár tőlem, mert én én vagyok, és nem fogok megváltozni. Semmiképp se szeretném megjátszani magam, mert az hamis képet mutatna rólam. Ha valaki nem szeret, részemről az is teljesen rendben van."

Verstappen szeretné elkerülni hogy "energiát pazaroljon" fölösleges dolgokra
Annak ellenére, hogy a 2022-es bajnoki csata kevésbé tűnik kiélezettnek, mint az előző szezonban, mégis az idei évben vált igazán túlzássá néhány szurkolói csoport viselkedése. Különösen eltúlzott a 2021-es bajnoksághoz viszonyítva. Verstappen továbbra is azt mondja, nem zavarja, hogy az emberek nem kedvelik őt, és hozzátette, hogy ez nem befolyásolja őt a munkájában:
Mindenkinek más a személyisége, és természetesen én is egy vagyok a sok közül. Vannak embereket akiket kedvelek, és vannak akiket nem. Ilyen az élet! Szerencsére nem kell mindenkivel együtt élned aki csak körül vesz téged. Mindenkinek megvan a saját élete, és a saját dolgai. Én sem vagyok kivétel ez alól. Csinálom a mindennapi dolgaim, és igyekszem csak a munkámra koncentrálni. Szeretem a versenyzést, és szeretek nyerni. Persze ehhez szerencse is kell, hogy a megfelelő autó és a megfelelő emberek legyenek körülötted. Nem gondolom túl dolgokat, nem képzelem el magam úgy, mint valaki más rajongója, vagy egy másik pilóta, és amit ő gondolhat rólam, mert ez csak totális energiapazarlás.

- tette hozzá Verstappen.
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK