Russell: Igyekszem normális életet élni a hirtelen jött hírnév ellenére

George Russell
George Russell of Mercedes arrives ahead of the practice before the Formula 1 Hungarian Grand Prix at Hungaroring in Budapest, Hungary on July 29, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
George Russell elismeri, hogy még nem alkalmazkodott ahhoz a hírnévhez, ami a Forma-1-es pilóták mindennapjainak a része, és ragaszkodik ahhoz a kijelentéséhez, hogy megpróbál "normális" életet élni ameddig csak lehet.

George Russell bevallotta, hogy még nem alkalmazkodott a Forma-1-es top pilóták csillogással teli életéhez. A brit részvénye igencsak megemelkedett a régóta várt Mercedes-csapatba való 2022-es feljutása óta. Tovább növelte a népszerűségét, hogy már az első szezonban többször legyőzte a hétszeres világbajnok csapattársát, Lewis Hamiltont.

George Russell 3 éven át készült arra, hogy a Mercedes pilótája legyen Forrás: Williams Racing

A fiatal brit a Mercedes fejlesztőpilótájaként csatlakozott az F1-hez, majd a Williamshez került, ahol három szezonon keresztül versenyzett, és türelmesen kivárta amíg megüresedik egy hely a Toto Wolff által vezetett istállónál. A Williamsnél mutatott stabil és kiemelkedő teljesítményt követően a 24 éves pilótát Valtteri Bottas helyére szerződtette a Mercedes.

Russell 2022-ben eddig öt dobogós helyezést tudhat magáénak, és megszerezte élete első F1-es pole pozícióját a Magyar Nagydíjon.

Russell és a hírnév kapcsolata
Első Mercedes-szezonjának lenyűgöző kezdete után Russellt megkérdezték, hogy alkalmazkodott-e már ahhoz, hogy híres F1-es pilóta legyen, mire a brit a következőként felelt:

- mondta Russell a Beyond The Grid podcastban.

„Ha valaki megkérdezné tőlem: „Híres vagy?", azt mondanám: „Nem igazán, nem", de ha valaki mást kérdeznék, vagy ha megkérdezném a barátaimat, hogy szerintük híres vagyok-e, valószínűleg azt mondanák, hogy igen.

A fiatal brit elképesztő gyorsan alkalmazkodott a sokkal magasabb szinten működő Mercedes csapatához Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Clive Rose

"Egyedülálló érzés amikor felismernek az utcán, vagy odajönnek hozzám éttermekben, különösen az F1-es hétvégék környékén. Hihetetlen látni a támogatást, amit tőlük kapok. 24 éves vagyok, és megpróbálok annyira normális életet élni, amennyire csak tudok. Szem előtt tartva, hogy a sportág hihetetlen, és nagyon hálásnak és kiváltságosnak érzem magam, hogy ebben a pozícióban lehetek.

- fogalmazott Russell, akinek gyerekkori álma vált valóra azzal, hogy a Forma-1 egyik élcsapatának lehet a versenyzője.