Az Aston Martin főnöke úgy véli, hogy bebizonyították mekkorát tévedett a Red Bull

Mike Krack
MONTREAL, QUEBEC - JUNE 18: Mike Krack, Team Principal of the Aston Martin F1 Team talks in the Team Principals Press Conference prior to final practice ahead of the F1 Grand Prix of Canada at Circuit Gilles Villeneuve on June 18, 2022 in Montreal, Quebec. Clive Rose/Getty Images/AFP (Photo by CLIVE ROSE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Az Aston Martint azzal vádolták, hogy lemásolta a Red Bullt a Spanyol Nagydíjon alkalmazott frissítési csomaggal, de az FIA felmentette őket minden jogsértés alól.

Mike Krack megvédte az Aston Martint, miután a csapatot a szezon elején a Red Bull másolásával vádolták.
Az Aston Martin a Spanyol Nagydíjon bemutatta az AMR22-hez készült nagy fejlesztési csomagot, amely azonnal szemet szúrt a Red Bullnak, hogy túl sok a hasonlóság az RB18-as autóval.

A Red Bull azonban hiába jelezte az FIA felé, hogy szerintük túlságosan hasonlít az Aston Martin az ő általuk fejlesztett autóra, az FIA elutasította a beadványt Forrás: AFP/Jure Makovec

Az Aston Martin határozottan tagadta a Red Bull szellemi tulajdonának illegális megszerzésére vonatkozó állításokat, és az FIA felmentette az istállót minden jogsértés alól.
A brit csapat hivatalos F1-es oldalának adott szezon közbeni interjújában Krack világos üzenetet fogalmazott meg:

"Helytelenül megvádoltak minket azzal, hogy lemásoltuk őket ebben a szezonban"

- kommentálta a csapatfőnök.

A Magyar Nagydíjon mutatták be a látványos hátsó szárnyat Forrás: Motorsport ImagesTel: +44(0)20 8267 3000email: [email protected]/Zak Mauger

Krack szerint jó úton halad az Aston Martin fejlesztése
Annak ellenére, hogy a csapat Spanyol Nagydíjra vitt fejlesztéseik nem hoztak észrevehető előrelépést riválisaikhoz képest, Krack dicsérte az Aston Martin tervezői és gyártócsapatainak kemény munkáját.
"Minden csapat frissítéseket hoz, ez alól mi sem vagyunk kivételek. A szezon első felében jelentős fejlesztéseket hajtottunk végre az autón, de mindez relatív.

Az emberek azt hiszik, hogy a frissítések nem működtek, mert nem sikerült feljebb lépnünk a versenyképesség tekintetében, de a valóság az, hogy ezek a fejlesztések igenis működnek, viszont nem elegek ahhoz, hogy utolérjük a többieket.

Az emberek nem feltétlenül veszik észre, mekkora erőfeszítést igényel ezeknek az alkatrészeknek a tervezése és a gyártása, valamint az elvégzett munka intenzitása."
Forrás