Társoldalunk:
Hírlevél

Az Aston Martin főnöke úgy véli, hogy bebizonyították mekkorát tévedett a Red Bull

2022.08.21. 14:00

Az Aston Martint azzal vádolták, hogy lemásolta a Red Bullt a Spanyol Nagydíjon alkalmazott frissítési csomaggal, de az FIA felmentette őket minden jogsértés alól.

Mike Krack megvédte az Aston Martint, miután a csapatot a szezon elején a Red Bull másolásával vádolták.
Az Aston Martin a Spanyol Nagydíjon bemutatta az AMR22-hez készült nagy fejlesztési csomagot, amely azonnal szemet szúrt a Red Bullnak, hogy túl sok a hasonlóság az RB18-as autóval. 

A Red Bull azonban hiába jelezte az FIA felé, hogy szerintük túlságosan hasonlít az Aston Martin az ő általuk fejlesztett autóra, az FIA elutasította a beadványtForrás: AFP/Jure Makovec

Az Aston Martin határozottan tagadta a Red Bull szellemi tulajdonának illegális megszerzésére vonatkozó állításokat, és az FIA felmentette az istállót minden jogsértés alól.
A brit csapat hivatalos F1-es oldalának adott szezon közbeni interjújában Krack világos üzenetet fogalmazott meg:
"Helytelenül megvádoltak minket azzal, hogy lemásoltuk őket ebben a szezonban" - kommentálta a csapatfőnök.
Az új hátsó szárny, amelyet a Magyar Nagydíjra vittünk, megerősített minket abban, hogy az újítások, amelyeket véghez vittünk kifizetődőek. Valamint a versenytársak is láthatták, hogy olyan ötletekkel tudunk előállni, amelyekkel ők nem.

A Magyar Nagydíjon mutatták be a látványos hátsó szárnyatForrás: Motorsport ImagesTel: +44(0)20 8267 3000email: info@motorsportimages.com/Zak Mauger

Krack szerint jó úton halad az Aston Martin fejlesztése
Annak ellenére, hogy a csapat Spanyol Nagydíjra vitt fejlesztéseik nem hoztak észrevehető előrelépést riválisaikhoz képest, Krack dicsérte az Aston Martin tervezői és gyártócsapatainak kemény munkáját.
"Minden csapat frissítéseket hoz, ez alól mi sem vagyunk kivételek. A szezon első felében jelentős fejlesztéseket hajtottunk végre az autón, de mindez relatív. Az emberek azt hiszik, hogy a frissítések nem működtek, mert nem sikerült feljebb lépnünk a versenyképesség tekintetében, de a valóság az, hogy ezek a fejlesztések igenis működnek, viszont nem elegek ahhoz, hogy utolérjük a többieket. Az emberek nem feltétlenül veszik észre, mekkora erőfeszítést igényel ezeknek az alkatrészeknek a tervezése és a gyártása, valamint az elvégzett munka intenzitása."
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK