Társoldalunk:

De la Rosa: Verstappen minden idők legjobb versenyzője lehet

2022.08.21. 08:02

Max Verstappen még csak 24 éves, de a holland idén már a második világbajnoki cím megszerzésére készül. Az egykori Forma1-es versenyző, Pedro de la Rosa szerint Verstappen lehet az egyik legjobb pilóta a sportág történetében.

 A 2022-es szezon eddig erősnek bizonyult a holland számára: a Red Bull pilótája 80 pontos előnyt épített ki a világbajnoki tabellán a legközelebbi riválisa, Charles Leclerc előtt.
Verstappen formája lenyűgözte a korábbi F1-es pilótát, aki a RacingNews365.com-nak adott exkluzív interjújában azt tanácsolta a 24 éves pilótának, hogy minden idők egyik legjobbjaként írja be magát a sportág történelmébe, hiszen minden adott számára ehhez.

Pedro de la Rosa magabiztosan állítja, hogy jelenleg Max Verstappen a legjobb pilóta a Forma-1 mezőnyébenForrás: McLaren

Verstappen vs. Leclerc
Arra a kérdésre, hogy ki a jobb Verstappen és Leclerc között, de la Rosának nem kellett sokáig gondolkodnia a válaszán:
„Szerintem pusztán a nyers sebességet tekintve összehasonlíthatóak" - magyarázta a spanyol.
Nagyon gyorsak, különösen egy körön keresztül, ráadásul nagyon ügyesek. A legnagyobb különbség az, hogy Max sokkal jobban kontroll alatt tudja tartani az autóját.Tényleg nem hibázik, és itt nem is egy megpördülésre vagy egy ütközésre gondolok. Milyen gyakran látod, hogy állóra fékezi a kerekeit? A körülményektől függetlenül Max irányít. Legyen szó esőről vagy száraz pályáról, szabadedzésről vagy versenyről.Ez az egyik nagy erénye Verstappennek, amelyet de la Rosa dicsért.
„Régebben Max még átlépte a határokat a szabadedzéseken, időnként megpördült vagy akár ütközött is. Voltak hibái." - folytatta.
De mikor láttad őt utoljára elfékezni magát? Mikor fékezte kockásra a gumikat? Rendkívül fegyelmezetten irányít, ezért nem történnek ilyenek vele. Maxot fantasztikus nézni. Okos, agresszív és gyors. Minden megvan benne, amit egy versenyzőtől csak kívánhatsz."

De la Rosa Verstappent dicsérő szavai felvetik a kérdést, vajon a holland ugyanolyan kaliberű-e, mint a Forma-1 legsikeresebb alakjai, úgy, mint Michael Schumacher, Ayrton Senna vagy Lewis Hamilton.
Verstappen csatlakozhat ezekhez a pilótákhoz?
„Szerintem Maxnak mindene megvan ahhoz, hogy minden idők egyik legjobbja legyen a Forma-1-ben" - kommentálta de la Rosa.
Minden tulajdonsága megvan, az biztos. Csak az idő fogja eldönteni, illetve az, hogy melyik csapatban fog vezetni, és mennyire lesznek versenyképesek ezek az istállók a következő 10 évben. Maxnak azonban minden a rendelkezésére áll ahhoz, hogy a legjobb legyen.Arra a kérdésre, hogy melyik pilótát szeretné, ha csapatfőnök lenne, de la Rosa habozás nélkül kiválasztja a 2021-es világbajnokot.
„Szerintem jelenleg ő a legjobb pilóta" - mondta a korábbi versenyző.
De ne felejtsük el Hamiltont, [Fernando] Alonsót és Leclerct se megemlíteni. Illetve ott vannak a fiatalok, mint [Lando] Norris, [George] Russell vagy [Carlos] Sainz, akik magas szinten vannak.
"Ha azt a versenyzőt kellene kiválasztanom, aki jelenleg a legjobb, és a tőle telhető legtöbbet nyújtja, az Max lenne."
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK