Vágólapra másolva!
Max Verstappen még csak 24 éves, de a holland idén már a második világbajnoki cím megszerzésére készül. Az egykori Forma1-es versenyző, Pedro de la Rosa szerint Verstappen lehet az egyik legjobb pilóta a sportág történetében.

A 2022-es szezon eddig erősnek bizonyult a holland számára: a Red Bull pilótája 80 pontos előnyt épített ki a világbajnoki tabellán a legközelebbi riválisa, Charles Leclerc előtt.
Verstappen formája lenyűgözte a korábbi F1-es pilótát, aki a RacingNews365.com-nak adott exkluzív interjújában azt tanácsolta a 24 éves pilótának, hogy minden idők egyik legjobbjaként írja be magát a sportág történelmébe, hiszen minden adott számára ehhez.

Pedro de la Rosa magabiztosan állítja, hogy jelenleg Max Verstappen a legjobb pilóta a Forma-1 mezőnyében Forrás: McLaren

Verstappen vs. Leclerc
Arra a kérdésre, hogy ki a jobb Verstappen és Leclerc között, de la Rosának nem kellett sokáig gondolkodnia a válaszán:
„Szerintem pusztán a nyers sebességet tekintve összehasonlíthatóak" - magyarázta a spanyol.

Ez az egyik nagy erénye Verstappennek, amelyet de la Rosa dicsért.
„Régebben Max még átlépte a határokat a szabadedzéseken, időnként megpördült vagy akár ütközött is. Voltak hibái." - folytatta.
De mikor láttad őt utoljára elfékezni magát? Mikor fékezte kockásra a gumikat? Rendkívül fegyelmezetten irányít, ezért nem történnek ilyenek vele.

Maxot fantasztikus nézni. Okos, agresszív és gyors. Minden megvan benne, amit egy versenyzőtől csak kívánhatsz."

De la Rosa Verstappent dicsérő szavai felvetik a kérdést, vajon a holland ugyanolyan kaliberű-e, mint a Forma-1 legsikeresebb alakjai, úgy, mint Michael Schumacher, Ayrton Senna vagy Lewis Hamilton.
Verstappen csatlakozhat ezekhez a pilótákhoz?

„Szerintem Maxnak mindene megvan ahhoz, hogy minden idők egyik legjobbja legyen a Forma-1-ben"

- kommentálta de la Rosa.

Arra a kérdésre, hogy melyik pilótát szeretné, ha csapatfőnök lenne, de la Rosa habozás nélkül kiválasztja a 2021-es világbajnokot.

„Szerintem jelenleg ő a legjobb pilóta"

- mondta a korábbi versenyző.
De ne felejtsük el Hamiltont, [Fernando] Alonsót és Leclerct se megemlíteni. Illetve ott vannak a fiatalok, mint [Lando] Norris, [George] Russell vagy [Carlos] Sainz, akik magas szinten vannak.
"Ha azt a versenyzőt kellene kiválasztanom, aki jelenleg a legjobb, és a tőle telhető legtöbbet nyújtja, az Max lenne."
Forrás