Mick Schumacher pótolhatja Alonsót a következő szezonban?

Forma-1,Mick Schumacher, Haas,  Fernando Alonso, Alpine, Brit Nagydíj 2022, péntek
Mick Schumacher of Germany driving the (47) Haas F1 VF-22 Ferrari and Fernando Alonso of Spain driving the (14) Alpine A522 Renault during practice ahead of the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 1, 2022 in Northampton, United Kingdom. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Ralf Schumacher szerint unokaöccse, Mick is esélyes lehet Fernando Alonso megüresedett ülésére az Alpine-nál, és erre a Haas pilótájának közösségi médiás tevékenysége is utalhat. A német exversenyző úgy véli, Daniel Ricciardo nem fog újabb esélyt kapni az F1-ben, míg Oscar Piastrit nem tartja felelősnek a kialakult helyzetért.

A Magyar Nagydíjat követő két napon robbant az átigazolási bomba: előbb az Aston Martin váratlanul bejelentette, hogy 2023-ra szerződtetik Fernando Alonsót, másnap pedig az Alpine tette meg ugyanezt Oscar Piastrival. Csakhogy a Forma-2-es bajnokság tavalyi győztese közölte, hogy ő márpedig nem fog az enstone-i istállónál versenyezni, és jelenleg nagyon úgy tűnik, hogy a McLarennél fog kikötni.

Ralf Schumacher szerint unokaöccse is esélyes lehet az Alpine ülésére Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

Ha mindez megvalósul, akkor a francia istálló egyik ülése továbbra is szabad. Az elmúlt hetekben számos név bekerült a kalapba Daniel Ricciardóétól kezdve Pierre Gaslyén át egészen Antonio Giovinazziéig. Azonban most egy újabb esélyes merült fel, legalábbis Ralf Schumacher szerint,

aki unokaöccsét, Micket sem tartja esélytelennek Alonso utódlására.

„A nevek ott vannak minden ülés esetében – nyilatkozta a német Sky Sportsnak a hatszoros F1-es futamgyőztes. –Mick szintén nem írt még alá szerződést, szóval ő is jelölt lehet. Egy olyan jelölt, akinek megvan a sebessége, ahogyan azt már látni lehetett.”

A Jordan, a Williams és a Toyota egykori versenyzője ugyanakkor hozzátette, nem beszélt a Haas pilótájával, így ennél többet nem tud mondani. Erre még lehetne mondani, hogy nincsen alapja, viszont egy másik jel is utalhat arra, hogy az Alpine felvette a kapcsolatot Schumacherrel. A 23 éves versenyző ugyanis Instagramon elkezdte követni Laurent Rossinak, a franciák márkaigazgatójának profilját.

Rajta kívül Ralf Schumacher egy másik honfitársát is megemlítette mint potenciális jelölt. Azt viszont kizártnak tartja, hogy az Alpine visszaveszi Ricciardót, amire kezdetben a legnagyobb esély mutatkozott.

Nico Hülkenberg ugyancsak ott van még a rajtrács környékén

folytatta. – És akkor adódik még a Daniel Ricciardóval kapcsolatos kérdés.

Ralf Schumacher nem Piastrit tartja hibásnak a szituációért Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher öccse az ügy főszereplőjével kapcsolatban is kifejtette véleményét. Otmar Szafnauer, az Alpine csapatfőnöke nemrég kifakadt, hogy Piastri nem volt elég hűséges hozzájuk, ám az egykori versenyző szerint nem az ausztrál tehetség a kialakult helyzetért.

„Ha az ember ilyen kinccsel rendelkezik, bűn elengedni, és ha nem tudja jól megírni a szerződéseket, akkor nem hibáztathatja a fiatal pilótát – magyarázta, majd felhívta a figyelmet egy fontos tényezőre. – Egy dolgot nem szabad elfelejteni: Piastri menedzsere, Mark Webber nagyon szoros kapcsolatban áll a McLaren csapatfőnökével, Andreas Seidllel.”