Társoldalunk:

Pérez: Nem lesz nehéz magam mögött hagyni az F1-et

2022.08.18. 18:11

Sergio Pérez jövője ugyan 2024 végéig biztosított, miután nemrégiben meghosszabbította szerződését a Red Bull-lal, de úgy gondolja, hogy nem lesz nehéz kilépnie a Forma-1-ből, ha eljön az ideje. A mexikói azt mondja, hogy az élete más területein is ki tud teljesedni. 

A dolgok jelenlegi állása szerint Pérez - aki hamarosan ünnepli a 34. születésnapját - nem tervezi, hogy a mostani szerződése lejárta után kilépne az F1-ből:
„Még 2024-ig szól a szerződésem, de nem tudom elképzelni, hogy akkor befejezzem a pályafutásomat" - mondta Perez a német Sport Bildnek.

Túl fiatal vagyok hozzá, és még mindig nagyon élvezem amit csinálok. Még akkor is, ha a sport sok időt vesz igénybe. De ez így van rendjén. A Forma-1 idővel az életed lesz. Ezt nem hagyhatod csak úgy magad mögött. Mégis azt érzem, hogy nem lesz nehéz számomra meghozni a döntést, ha eljött az ideje.  

Pérez az F1-en kívüli "szép pillanatokról" is beszélt
Ami azt illeti, miért nem számít arra, hogy a sportág elhagyásával megküzdjön, Pérez elismeri, hogy a legboldogabb pillanatai közül néhányat a versenypályán kívül éltek át, és családi élete különösen különlegesnek bizonyult.
„Életem legszebb pillanatainak semmi közük a versenyzéshez" - mondta a háromgyerekes apa.
Például a gyerekeim születése. De még az egyszerű dolgok is sokat jelentenek nekem. Amikor 20 pesoért [0,95 euróért] kapok egy tacót Mexikóban, és időt tölthetek a családommal. Olyan pillanatok ezek, amelyeket nem élsz át a Forma-1-ben.

Hogyan alakul 2022 Pérez számára?
Mivel a visszavonulás gondolata még messze van, Pérez jelenleg a 2022-es szezonra összpontosít, ahol 173 ponttal a harmadik helyen áll a világbajnoki pontversenyben, mindössze öt ponttal lemaradva a második Charles Leclerc mögött.
A Red Bullos csapattársa, Max Verstappen továbbra is az élen, 80 pontos előnnyel Leclerc előtt.
Péreznek a szezon eddigi legjobb eredménye a monacói győzeleme volt, emellett további öt dobogós helyezést ért el.
A mexikói jó teljesítménye hozzájárult ahhoz, hogy a Red Bull 431 ponttal vezeti a konstruktőri világbajnokságot, 97 pontos előnnyel a legközelebbi rivális, a Ferrari előtt.
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK