Társoldalunk:
Hírlevél

Vettel újabb javaslatot tett az F1 működésére a környezetvédelem jegyében

2022.08.17. 10:48

Úgy látja, a környezetvédelmet jobban segítené, ha a bevételekből több jutna a versenyrendezőknek. Fontosnak tartja, hogy a sportágban meglévő óriási szellemi tudásból mindenki profitáljon.

Az idény végén visszavonuló Sebastian Vettel közismerten támogatja a környezetvédelmet, és úgy véli, ebből a szempontból a sportág gazdasági modelljének átalakítása is szükséges.

„A nagy tömeget vonzó rendezvényeknek felelősen kell viselkednie a jelenlegi időszakban. A Forma-1 természetesen nagy tömeget vonz, bővül a szurkolói bázis, főleg Észak-Amerikában, amitől a sportág is gyarapszik – mondta a World eX éves konferenciáján. – Ugyanakkor egyre többen mennek ki a versenypályákra, amit kezelni kell."

Vettel az év végén visszavonul az F1-tőlForrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Arpad Kurucz

A Forma-1 bevételeinek egy részét vissza kellene forgatni a rendezőknek, hogy lehetőségük legyen jobb, zöldebb, tisztább megoldásokat megvalósítására a rendezvény kapcsán.

Az Aston Martinnál versenyző négyszeres világbajnok szerint az F1-nek mindenképp segítenie kell a jó ügyeket.

„Segítenünk kell a változást azzal, hogy mindenki profitáljon a szórakozásunkból, a mérnöki innovációból. Ha ez nem sikerül, joggal merülhet fel a kérdés a motorsporton kívüli közegben, hogy mi értelme az egésznek, amit csinálunk" – hívta fel a figyelmet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK