Társoldalunk:

Verstappenék egyik sikerkovácsa elmondta, milyen trükkökkel marad nyugodt

2022.08.17. 17:31

A Red Bull főstratégája Hannah Schmitz elárult egy-két praktikát, hogy mi segít neki tiszta fejjel gondolkodni az események hevében is. Civilben szintén hajlamos felkészülni minden eshetőségre.

A Red Bull általában felülmúlja a Ferrarit taktikai téren, és ebben meghatározó a szerepe a csapat főstratégájának, Hannah Schmitznek, aki nem először kapott elismerést a nagy nyilvánosság előtt, miután a Magyar Nagydíjon a döntéseivel a 10. helyről az élre repítette Max Verstappent.

Schmitz a Red Bull Beyond the Ordinary című podcast-műsorában elárulta, hogy a munkájára jellemző gondolkodást civilben is alkalmazza.

Hannah SchmitzForrás: Getty Images,/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

„Szeretek mindent eltervezni, mindenre felkészülni, amennyire csak lehet. Minden eshetőséget áttanulmányozok. Otthon például már egy nappal korábban összecsomagolok, amikor utazunk a családdal – közölte. – Ugyanilyen vagyok a versenyeken is. Mindig rengeteg eshetőséget áttekintek, gondolkodom rajtuk. Lényegében térképeket gyártok, hogy merrefelé járhatunk, ha valami váratlan történik a futamon."Versenystratégaként megtanultam, hogy rugalmasnak kell lenni, képesnek kell lenni változtatni, és nem szabad hagyni, hogy túlságosan ragaszkodjunk az eredeti tervekhez.

A Red Bull döntéseit összehangoló hölgy megosztott néhány praktikát, ami segíti a munkájában.

A Red Bullnál jól szoktak sakkozniForrás: AFP/Jure Makovec

„Sokszor meditálok, ez segít higgadtnak maradni. Amikor felpörögnek az események a versenyen, a stratégának olyankor is nyugodtnak kell lenni, mert mi mutatjuk tiszta fejjel az utat azoknak, akik felizgatják magukat valamin" – mondta Schmitz.Egyszer kaptam egy tippet, hogy ha a kézfejünket tenyérrel lefelé fordítjuk, az segít tisztábbá és határozottabbá tenni a mondandónkat.„Ezt időnként alkalmazom a versenyeken, hogy összeszedett legyek. A nyugodtság a stratégák egyik legfontosabb tulajdonsága."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK