"Remélem, sosem kerül be az F1-be!" - kifakadt a sportág korábbi pilótája

Formula E, Nyck de Vries, Mercedes
DE VRIES Nyck (ndl), Mercedes Benz EQ, portrait during the ABB Formula E Championshop official pre-season test of season six at Circuit Ricardo Tormo in Valencia on October 15, 16, 17 and 18 of 2019, Spain. (Photo by Xavier Bonilla/NurPhoto) (Photo by Xavier Bonilla / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Mercedes balesetet okozó tesztpilótájára, Nyck de Vriesre nagyon ideges lett Pascal Wehrlein a Forma-E szezonzáró futamán okozott balesete miatt.

A Forma-E 2022-es szezonjának utolsó futama – ahogy a teljes évad – nem a címvédő Nyck de Vriesről és Pascal Wehrleinről szólt, a 13. helyért zajló csatájuk során ráadásul a verseny elején össze is ütköztek, ami mindkettejük számára az idény végét jelentette. A korábban a Manor és a Sauber színeiben is egy-egy évet a Forma-1-ben töltő Wehrlein a balesetet a rádión keresztül is ingerülten vette tudomásul.

– mondta a Porsche német pilótája.

Wehrleinnek idén csak Mexikóban volt sikerélménye a Porschéval, ahol megnyerte a futamot Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Eko Siswono Toyudho

A korábban az FE mellett a Forma-2-ben is világbajnoki címet szerző De Vries idén már két szabadedzésen is megmutathatta magát az F1-ben, előbb a Williams, majd a Mercedes versenyzőjeként.

A korábban szintén a Mercedes tesztpilótájaként dolgozó Wehrlein a szöuli szezonzáró után sem higgadt még le, és dühösen kritizálta holland riválisát.

„Még korábban fékezés közben változtatott irányt a 20-as kanyarban, így nekem blokkolnom kellett a kerekeimet az ütközés elkerülése végett, és veszítettem is egy-két helyet emiatt – olvasható Wehrlein nyilatkozata a The Race-en. – Egy körrel később pedig egy túlzottan optimista manőverbe kezdett az 1-es kanyarban, melynek az lett az eredménye, hogy belecsúszott az autómba, tönkretéve a felfüggesztésemet.

A Forma-E 2022-es szezonjában De Vries a kilencedik, Wehrlein a tizedik helyen végzett, a Mercedes hollandja azonban a konstruktőri világbajnoki címmel vigasztalódhatott. Az egyéni vb-címet De Vries csapattársa, a korábban szintén az F1-ben is versenyző Stoffel Vandoorne nyerte, az utolsó futamon a belga ráadásul a dobogón ünnepelhette meg élete eddigi legnagyobb sikerét.