Társoldalunk:

Mercedes-méretűre akar hízni az F1 elitjébe vágyó csapat

2022.08.17. 07:52

Nagyszabású személyzetbővítést tervez az Alpine, amely a legjobbak közé akar kerülni. Közel tíz százalékkal bővítenék a létszámot.

A korábban Renault, jelenleg Alpine néven futó istálló évek óta próbál betörni a Forma-1 legszűkebb élmezőnyébe, de hosszú ideje megrekedtek az üldözőbolyban. Néha összejön egy-egy dobogós eredmény, tavaly a kaotikus Magyar Nagydíjon Esteban Ocon nyert is, ám a rendszeres kiemelkedő szerepléstől még messze járnak.

Ezen műszaki beruházásokkal és egyéb bővítésekkel próbálnak változtatni, és a csapatfőnök Otmar Szafnauer megosztotta az elképzeléseiket.

Az Alpine üldözi a nagyobb sikereketForrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

„Elkötelezetten tartjuk magunkat a bővítéshez és a beruházásokhoz. 850-en vagyunk, és további 75 embert akarunk felvenni" – nyilatkozta a The Race-nek.

Ha a nagy csapatokkal akarunk harcolni, akkorának kell lennünk, mint ők.„Nagyszerű erősségekkel rendelkezünk, nagyon képzett a munkaerőnk – tette hozzá. – Van saját szélcsatornánk, amit senki más nem használ."

„Bizonyos területeken más istállók erősebbek, és a szaktudásuk is jobb. Ezekre a területekre veszünk fel embereket, akiknek megvannak a szükséges ismereteik, őket keressük."

A legtöbb istálló kevesebb embert foglalkoztat, a 900-950 fős létszám a Mercedeséhez mérhető. A vállalás azért bátor az Alpine-tól, mert a bekorlátozott költségvetési lehetőségek miatt a fizetési keret a fejlesztésektől veszi el a pénz. A nagyobb méretű istállók például rámutattak, hogy azt nem szeretnék, hogy az infláció következtében egyre szűkösebb költségvetés elbocsátásokhoz vezessen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK