Binotto: A Ferrarinak nincs oka változtatni

Forma-1, Carlos Sainz, Charles Leclerc, Ferrari, Magyar Nagydíj 2022, futam
Carlos Sainz and Charles Leclerc of Ferrari during the Formula 1 Hungarian Grand Prix at Hungaroring in Budapest, Hungary on July 31, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A szezon első fele alapján a csapatfőnök szerint nincs szükség erre. Laurent Mekies sportigazgató a pilóták hozzáállását dicséri.

A Ferrari több év után ismét harcban áll a világbajnoki címért, azonban különböző hibáikból kifolyólag jelentős lépéshátrányból próbálnak visszavágni Max Verstappennek a szezon második felében. Az istálló főnöke, Mattia Binotto a többször visszatérő problémák ellenére nem érzi szükségét nagy átalakításoknak.

mondta. – Ki kell javítanunk, ami legutóbb félresiklott. Meg kell értenünk, miért történt, és kijavítani az okokat, hogy ismét versenyképesek legyünk."

Négy győzelemnél jár a Ferrari 2022-ben Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

„Az egész a folyamatos tanulásról szól, a tapasztalatok és a képességek bővítéséről. Természetesen meg kell néznünk, ami történt, és megérteni, miért történt."

Laurent Mekies sportigazgató a versenyzők, Charles Leclerc és Carlos Sainz hozzáállását emelte ki: méltatta őket, amiért nem rágódnak sokáig a problémákon.

„Mindkét pilóta járt a fellegekben és fájdalmas mélységekben idén. Ugyanakkor mindkét esetben, amikor visszajöttek a garázsba, és áttekintették az eseményeket, az adatokat, 15 perc alatt képesek voltak visszaállni alapállapotba és tanulni."

Leclerc és Sainz Forrás: AFP/Christian Bruna

„Ahogy kiszállnak az autóból, és mindent áttanulmányoznak, egy óra alatt újra figyelmessé válnak és alig mutatnak negatív érzelmeket."

Leclerc hátránya 80 pont Verstappennel szemben, a konstruktőri értékelésben a Ferrari 97 ponttal gyűjtött kevesebbet a Red Bullnál.