A Ricciardo ülésére pályázó pilóta nevetségesnek tartja a McLaren áhítozását Piastri után

NTT IndyCar Series XPEL 375, Patricio O'Ward, Arrow McLaren SP
FORT WORTH, TEXAS - MAY 02: Pato O'Ward of Mexico, driver of the #5 Arrow McLaren SP Chevrolet, celebrates in Victory Lane after winning the NTT IndyCar Series XPEL 375 at Texas Motor Speedway on May 02, 2021 in Fort Worth, Texas. Chris Graythen/Getty Images/AFP (Photo by Chris Graythen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Noha sokak szerint Pato O'Ward volt az első számú favorit Daniel Ricciardo posztjára, a McLaren IndyCar-csapatánál versenyző mexikói pilóta szerint ez az esély csak "illúzió" volt, miután úgy tűnik, az Alpine-tól megszerzett Oscar Piastri kerülhet Ricciardo helyére 2023-tól.

O'Ward 2018-ban megnyerte az IndyCar betétsorozatának számító Indy Lights-ot, majd átkerült a legnépszerűbb amerikai nyitott karosszériájú versenysorozatba, ahol 2020 óta folyamatosan harcban van a bajnoki címért a McLarennel. A mexikói jó teljesítményének köszönhetően Daniel Ricciardo idei gyengélkedése miatt komoly esélye volt arra, hogy ő legyen az ausztrál utódja az F1-es csapatnál, ám az elmúlt két hét hírei – miszerint Oscar Piastri kerülhet át a honfitársa helyére az Alpine-tól – késleltethetik O'Ward Forma-1-es bemutatkozását.

Pato O'Ward az első IndyCar-győzelmét tavaly Texasban szerezte meg Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Chris Graythen

„Igazság szerint év eleje óta nem gondolkodtam [a Forma-1-en], mert amikor belegondolok, egyből izgatott leszek, hiszen egy ilyen lehetőség mindenki számára álom lenne – nyilatkozta a huszonhárom esztendős pilóta, aki elárulta: kínjában nevetett, amikor meglátta, Piastri iránt érdeklődik Zak Brown vezérigazgató. –

Szeretem az IndyCart, világbajnok szeretnék lenni és azt akarom, hogy tovább fejlődjön és Mexikóba is átkerüljön, mert hatalmas potenciál van benne."

A Chevrolet-motoros Arrow McLaren SP csapattal az elmúlt három évben négy győzelmet szerzett O'Ward az IndyCarban, a 2022-es szezonban három versennyel a vége előtt 59 pont a hátránya az éllovas Will Powerrel szemben.

A mexikói úgy gondolja, hogy olyan szinten versenyez, amely elég jó a Forma-1-hez, de nem gondolja, hogy a képesség önmagában elég lesz ahhoz, hogy ülést kapjon a száguldó cirkuszban.

„Nem tesz jót nekem, ha ilyen illúziókkal áltatom magam. Érett vagyok annyira, hogy tudjam:

– tette hozzá O'Ward. – Rengeteg olyan dolog számít, amit én nem tudok irányítani, ezért el kell engednem, mert hiába ragaszkodnék ehhez az illúzióhoz."