Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton elérte azt a mérföldkövet, hogy több mint 300 nagydíjon indult az F1-ben, és ezalatt számos nagy ellenféllel is meg kellett küzdenie. A hétszeres világbajnok most elárulta, hogy visszatekintve az elmúlt 300 futamra, ki volt az aki a leginkább feladta neki a leckét, és akivel a legnagyobb csatákat kellett vívnia.

Lewis Hamilton Fernando Alonsót nevezte meg Forma-1-es pályafutása legnehezebb ellenfelének.
Hamilton a júliusi Francia Nagydíjon ünnepelte a 300. versenyen való indulását, ezzel a hatodik helyre került azon pilóták listáján, akik a legtöbb Forma-1-es futamra neveztek.
A 2007-es debütálása óta a sportban eltöltött idő alatt a Mercedes pilótája nagy nevekkel küzdött meg a top 10-ben, köztük a többszörös világbajnokkal, Michael Schumacherrel és Sebastian Vettellel.
Hamilton azonban Alonsót - aki közel áll ahhoz, hogy megdöntse Kimi Raikkönen rekordszámát a legtöbb nagydíjon való indulás tekintetében - emelte ki, hogy ő volt az egyik legnagyobb kihívást jelentő riválisa.

Hamilton és az Alonso csatája
Hamilton elismeri, hogy nehéz kiválasztani a legerősebb ellenfeleit, tekintettel pályafutásának különböző szakaszaira, amelyekben különböző szituációkban kellett megküzdenie a jobb helyezésért.
Ugyanakkor elismeri, hogy újonc éve a Forma-1-ben Alonso csapattársaként a McLarennél különösen nagy kihívást jelentett.

- mondta Hamilton a médiának.

Újoncként hatalmas feladat elé került Hamilton, amikor Alonso csapattársaként kellett teljesítenie Forrás: Getty Images/2007 Getty Images/Mark Thompson

- emlékezett vissza a kezdetekre Hamilton.

"Tehát tiszta tempóból azt mondanám, hogy a legkeményebb ellenfelem Fernando volt és az ő képességei adták fel leginkább a leckét nekem."

Hamilton további Alonso-párharcokat remél
Mivel Alonso a következő években még biztosan a Forma-1-ben marad - miután több évre szóló szerződést írt alá az Aston Martinnal, hogy 2023-tól náluk versenyezhessen - Hamilton abban reménykedik, hogy még több harc lesz köztük a pályán.

"Volt néhány jó csatánk"

- tette hozzá a hétszeres világbajnok.

"Bárcsak többet hasonlóban lehetne részünk. Remélhetőleg folytatni fogja a versenyzést még sokáig, így lesz lehetőségünk megmérkőzni a jövőben."

- fogalmazta meg a kívánságát Lewis Hamilton.
Forrás