Társoldalunk:
Hírlevél

Alonso felidézte Vettel visszavonulása kapcsán, hogy anno ő miért hagyta ott az F1-et

2022.08.15. 08:02

A hírt követően, miszerint korábbi riválisa, Sebastian Vettel 2022 végén visszavonul a Forma-1-től, Fernando Alonso úgy reagált, hogy lehetségesnek véli azt, hogy a német egyes indokai, amiért elhagyja a sportágat, megegyezhetnek azzal amit ő érzett, amikor 2019 és 2020 között szünetet tartott a Forma-1-es karrierjében.

Fernando Alonso felidézte azokat a körülményeket, amelyek miatt úgy döntött, hogy 2018 végén elhagyja az F1-et, miután Sebastian Vettel bejelentette, hogy a 2022-es szezont követően visszavonul a sportágtól.
2018-ban Alonso úgy döntött, hogy elhagyja a Forma-1-et a McLarennél végzett, nagyrészt frusztráló munkája végén, és a motorsport számos más kategóriájában versenyzett. Beleértve a Le Mans-i 24 órás versenyt, az Indianapolis 500-at és a Dakar-ralit. A spanyol azonban 2 év kihagyás után véget vetett a Forma-1-es szünetének, és 2021-ben visszatért a sportághoz az Alpine csapatával.
2023-ban pedig sokak meglepetésére Alonso az Aston Martinhoz költözik Vettel helyére, aki a Magyar Nagydíj előtt bejelentette közelgő visszavonulását. 

Fernando Alonso az egyik Le Mans-i 24 órás verseny dobogójánForrás: AFP/Jean-Francois Monier

Alonso elgondolkodott azon, hogy 3 éve miért hagyta el a Forma-1-et
Vettel hírére Alonsóban felmerült a kérdés, hogy a német megosztotta-e az összes indokot, amiért távozik a Forma-1-ből. Úgy érzi, hogy hasonló dolgokon megy most keresztül a négyszeres világbajnok, mint amikor ő is úgy döntött, hogy egy időre otthagyja a sportágat.
2018-ban abbahagytam, mert nagyobb kihívások voltak a fejemben. - mondta Alonso a médiának.

Ott volt a Le Mans, az IndyCar, ki akartam próbálni a terepralit, sok más kihívás vonzott akkoriban. 2018-ban és '19-ben nem voltak kedvezőek azok a körülmények, amelyekkel az F1-ben versenyeztem.

- emlékezett vissza a spanyol az akkoriban meghozott döntésére.

Kizárólag egy csapat nyert; csak [Valtteri] Bottas és [Lewis] Hamilton, minden futamgyőzelemért és minden pole pozícióért ők küzdöttek. Szóval számomra ez nem az a hely volt már, ahol lennem kellett, és már nem voltam boldog, ezért döntöttem úgy, hogy abbahagyom. Nem tudom, hogy ez Sebastian döntésében is szerepet játszott-e, hogy mennyire versenyképes vagy sem a jelenlegi autóval.

Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK