Korábbi főnökét azonnal Michael Schumacherre emlékeztette Max Verstappen

Forma-1, Max Verstappen, Toto Rosso, Red Bull, Franz Tost, Helmut Marko
VERSTAPPEN Max (ned) Toro Rosso Ferrari STR11 ambiance portrait TOST Franz (aut) team principal Toro Rosso Ferrari ambiance portrait MARKO Helmut (aut) Red Bull racing drivers manager ambiance portrait during the 2016 Formula One World Championship, Russia Grand Prix from April 28 to May 1 2016 in Sotchi, Russia - Photo Frederic Le Floc'h / DPPI (Photo by FREDERIC LE FLOC H / DPPI Media / DPPI via AFP)
Vágólapra másolva!
Franz Tost szerint Lewis Hamiltont megviselte az idő múlása, így csak Charles Leclerc képes megszorongatni azt a hollandot, akinek a teljesítményéről első látásra Michael Schumacher jutott az osztrák szakember eszébe, és aki szerinte még nem mutatta meg a legjobbját.

A korábban szintén autóversenyzőként szereplő Tost 2006 óta az AlphaTauri (korábban Toro Rosso) csapatfőnöke, előtte azonban a Williams-BMW-nél is dolgozott, így többek között olyan tehetségek kerültek ki a kezei közül, mint Ralf Schumacher, Juan Pablo Montoya, Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Carlos Sainz vagy éppen Pierre Gasly. De idetartozik természetesen Max Verstappen is, aki 2015-ben és 2016 elején versenyzett a csapatánál a Forma-1-ben.

Franz Tost (balra) volt Max Verstappen F1-es pályafutásának első csapatfőnöke Forrás: DPPI via AFP/Frederic Le Floc H

A hatvanhat esztendős osztrák szakember elmondta, amint meglátta Verstappent, egyből a hétszeres világbajnok Michael Schumacherre emlékeztette őt a holland. Schumacherről is megvannak ugyanis Tost emlékei:

a németet először egy esős salzburgi Formula Ford-versenyen látta, ahol a teljes mezőnyt lekörözte.

„A Nürburgringen találkoztam először Max-szel és az édesapjával [az egykor szintén a Forma-1-ben versenyző Jos Verstappennel], amikor még gokartozott, legközelebb pedig a Forma-3-as Eb norisringi futamán láttam őt – nyilatkozta Tost. –

Tost elárulta, rengeteg kritikát kaptak, amiért a jogosítvánnyal sem rendelkező 17 esztendős Verstappent ültették be a Toro Rossóba 2015-ben, azonban már a legelső, szuzukai edzésén bebizonyította, hogy rászolgált a csapat bizalmára.

„Sosem volt problémája a Forma-1-es autók nagy sebességének kezelésével, mindig mindent kézben tartott már a kezdetektől fogva. Az első versenyein ugyan néha kissé túl agresszív volt, ami olykor balesethez is vezetett, mint Monacóban Romain Grosjeannal szemben. Ma azonban már kiemelkedően magas szinten vezet.