Társoldalunk:
Hírlevél

Hamilton terveiben még messze nem szerepel a visszavonulás

2022.08.13. 09:53

Lewis Hamilton egy interjúban elárulta, hogy esze ágában sincs követni a szezon végén visszavonuló Sebastian Vettel példáját.

Bár a Hamiltonnál két évvel fiatalabb, 35 éves német a Magyar Nagydíj előtt sokkolva az egész világot váratlanul bejelentette, hogy a szezon végén visszavonul a Forma-1-től, a 37 éves angolnak még távolról sincsenek ilyen tervei.

Hamilton tavaly írt alá további két szezonra a Mercedesnél, és, mint elmondta, a 40-hez közeledve sem tervezi a visszavonulást.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem gondolkoztam el a folytatáson. Még nem fejeztem be a küldetést, és még mindig imádok vezetni, imádom a kihívásot. Szóval egyáltalán nem érzem azt, hogy nekem a közeljövőben vissza kellene vonulnom - mondta Hamilton a Vanity Fairnek nyilatkozva.

Az angol pilóta által említett "küldetés" nem más, mint a nyolcadik világbajnoki cím megszerzése, ami egyedülálló lenne az F1 történelmében. Hamilton most Michael Schumacherrel holtversenyben hét bajnoki címmel áll. Az elsőt még 2008-ban szerezte a McLaren versenyzőjeként, a másik hatot pedig 2014 és 2020 között már a Mercedes színeiben.