Wolff befogadná az F1-be a Mercedes konkurensét

Forma-1, Spanyol Nagydíj
Mercedes' British driver Lewis Hamilton competes during the Spanish Formula One Grand Prix at the Circuit de Catalunya on May 21, 2022 in Montmelo, on the outskirts of Barcelona. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP)
Vágólapra másolva!
A Mercedes csapatfőnöke elmondta, hogy Michael Andretti csapatalapítási tervével szemben az Audi belépését miért támogatja. Úgy véli, egy nagy márka érkezéséből az egész mezőny profitálna.

Felfelé ível a Forma-1 gazdasági pályája, és ezt többen megpróbálnák meglovagolni egy új csapat indításával. A legharsányabban az Amerikában sikeres Michael Andretti hangoztatja erre vonatkozó szándékát, de úgy tűnik, falakba ütközött.

Ezzel szemben azt rebesgetik, az Audi potenciális érkezésének a legtöbben örülnének, és a német cég autóipari konkurense, a Mercedes istállóját irányító csapatfőnök sem emel kifogást ellenük. Toto Wolff kifejtette, miért áll másképp az Audihoz, mint Andrettihez.

A Mercedest újabb német autógyár követheti a mezőnyben Forrás: AFP/Gabriel Bouys

„Azzal egész biztos nem növeljük a sportág értékét, ha egyszerűen csak engedélyt adunk egy új istállónak a belépésre – szögezte le. – A tizenegyedik csapatnak meg kell mutatnia, milyen ötleteket tud lerakni az asztalra az üzlet érdekében."

„Az Andretti márkanév kiváló, szerintem kivételes eredményeket értek el az Egyesült Államokban."

„Amennyiben egy gyártó vagy nemzetközi csoport beszáll az F1-be és megmutatja, hogy különböző piacokon bizonyos összeg elköltésével aktívan tevékenykedik és reklámoz, az teljesen más nagyságrendű részesedést jelent a többi csapatnak a bevételekből."

Korábban úgy nézett ki, a jelenleg a Mercedes motorjait használó McLarennel szövetkezve mutatkozik be a Forma-1-ben az Audi, de újabban az önálló istálló alapítása tűnik valószínűbbnek. Eközben a küszöbön áll a Porsche-Red Bull házasság bejelentése is.