Hatalmas végkielégítést követel a McLarentől Ricciardo

Forma-1, Emilia Romagna Nagydíj, Daniel Ricciardo, McLaren
McLaren's Australian driver Daniel Ricciardo attends the press conference prior the first practice session at the Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari race track in Imola, Italy, on April 22, 2022, ahead of the Formula One Emilia Romagna Grand Prix. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardo akár több pénzt is zsebre tehet a menesztésével, mint amennyi a legtöbb riválisának éves fizetése. Egy szponzora így is szerződést hosszabbított vele.

Nagyon úgy tűnik, hogy Daniel Ricciardo szerződését felbontja a McLaren, hogy helyet csináljanak az Alpine-tól viharos körülmények között megszerzett Oscar Piastrinak. A nyolcszoros futamgyőztes ausztrál 2021 óta vezet a wokingi istállónál, s bár nyert egy nagydíjat, összességében nem váltotta be a reményeket, a kevésbé tapasztalt Lando Norristól gyakran kikapott.

2023-ra is aláírt, ezért a menesztéséért végkielégítés jár neki, és úgy hírlik, nem aprópénzt kér: a Racingnews365.com információi szerint nagyságrendileg 21 millió dollárt, átszámítva több mint 8 milliárd forintot próbál kialkudni a stábja.

Hogy kontextusba helyezzük az összeget: az éves fizetése csak Max Verstappennek és Lewis Hamiltonnak éri el az értéket.

A szakoldal rangidős újságírója, Dieter Rencken hozzátette, hogy a végső összeg valószínűleg alacsonyabb lesz (de azért 10 millió dollár fölötti), csak a tárgyalás elején szándékosan magas díjat jelölt meg a versenyző menedzsmentje.

Ricciardo és a McLaren házassága idő előtt véget érhet Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Ricciardo lehetőségei szűkek az F1-ben maradásra, az egyik legjobb esélye az, ha az Alpine visszavenné őt Piastri helyére. 2019-ben és 2020-ban az istálló jogelődjénél, a Renault-nál már vezetett az ausztrál, kérdés, hogy az utóbbi időben mutatott formája elég meggyőző-e az Alpine-nak, vagy inkább mást választanak.

Ricciardóval kapcsolatos hír, hogy

a bizonytalan jövője ellenére meghosszabbította vele az együttműködést az egyik szponzora,

a Singtel Optus ausztrál telekommunikációs társaság.