Társoldalunk:

Élete legszomorúbb telefonhívásáról beszélt Hamilton

2022.08.11. 06:43

A Mercedes hétszeres bajnoka jeleneteket kapott volna a a Top Gun második részében, miután megbeszélte barátjával, Tom Cruise-zal a lehetőséget, csakhogy az F1-es kötelezettségei végül nem tették lehetővé az újabb alakítást.

Lewis Hamilton feltűnt már néhány filmben szereplőként vagy szinkronhangként, és a lista majdnem tovább bővült a Top Gun 2-vel. Azért csak majdnem, mert bár cimborájával, a főszereplő Tom Cruise-on keresztül megállapodott a lehetőségről a film rendezőjével, végül vissza kellett lépnie.
Amikor meghallottam, hogy jön egy a második rész, úgy éreztem, Istenem, rá kell kérdeznem [egy szerepre].– mondta a Vanity Fair-nek. – Mondtam [Cruise-nak], hogy nem érdekel, milyen szerepet játszanék. Akár takarítóként söprögetnék is a háttérben."

Hamilton a filmipartól sem áll távolForrás: AFP/Sylvain Thomas

Hamilton egy másik vadászpilóta, Mickey "Fanboy" Garcia karakterét játszotta volna néhány jelenetben, de ezek felvétele 2018-ban és 2019-ben olyankor zajlott, amikor még fontos versenyei voltak, mielőtt bebiztosította volna a vb-címeit. Így meghiúsult a felbukkanása a filmben, és amikor ezt közölte a rendezővel, arról azt mondta, „azt hiszem, ez volt a legelkeserítőbb hívás, amiben valaha részem volt."

Hogy mikor látjuk újra a britet a vásznon, nem tudni, mindenesetre producerként részt vesz Brad Pitt készülő F1-es témájú filmjében. Annak rendezője ugyanúgy Joseph Kosinski, aki a Top Gun 2-t rendezte.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK