Élete legszomorúbb telefonhívásáról beszélt Hamilton

Forma-1, Lewis Hamilton, Francia Nagydíj 2022, péntek
Mercedes' British driver Lewis Hamilton follows the first free practice session in the pits ahead of the French Formula One Grand Prix at Le Castellet circuit, southern France, on July 22, 2022. (Photo by Sylvain THOMAS / AFP)
Vágólapra másolva!
A Mercedes hétszeres bajnoka jeleneteket kapott volna a a Top Gun második részében, miután megbeszélte barátjával, Tom Cruise-zal a lehetőséget, csakhogy az F1-es kötelezettségei végül nem tették lehetővé az újabb alakítást.

Lewis Hamilton feltűnt már néhány filmben szereplőként vagy szinkronhangként, és a lista majdnem tovább bővült a Top Gun 2-vel. Azért csak majdnem, mert bár cimborájával, a főszereplő Tom Cruise-on keresztül megállapodott a lehetőségről a film rendezőjével, végül vissza kellett lépnie.

– mondta a Vanity Fair-nek. – Mondtam [Cruise-nak], hogy nem érdekel, milyen szerepet játszanék. Akár takarítóként söprögetnék is a háttérben."

Hamilton a filmipartól sem áll távol Forrás: AFP/Sylvain Thomas

Hamilton egy másik vadászpilóta, Mickey "Fanboy" Garcia karakterét játszotta volna néhány jelenetben, de ezek felvétele 2018-ban és 2019-ben olyankor zajlott, amikor még fontos versenyei voltak, mielőtt bebiztosította volna a vb-címeit. Így meghiúsult a felbukkanása a filmben, és amikor ezt közölte a rendezővel, arról azt mondta, „azt hiszem, ez volt a legelkeserítőbb hívás, amiben valaha részem volt."

Hogy mikor látjuk újra a britet a vásznon, nem tudni, mindenesetre producerként részt vesz Brad Pitt készülő F1-es témájú filmjében. Annak rendezője ugyanúgy Joseph Kosinski, aki a Top Gun 2-t rendezte.