Leclerc: A saját hibáim jobban idegesítenek, mint amiket a Ferrari követ el

Leclerc és a Ferrari gyakran búslakodik
Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc talks with engineers following his car's breakdown during the Spanish Formula One Grand Prix at the Circuit de Catalunya on May 21, 2022 in Montmelo, on the outskirts of Barcelona. (Photo by Manu Fernandez / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
A Ferrari versenyzője elmondta, hogy azok a hibák mindig jobban bántják, amik saját magához köthetők. Mindig próbálja kinyomozni, mi vezetett hozzá.

Először harcol a Forma-1 bajnoki címéért Charles Leclerc, de a Max Verstappen elleni küzdelmét beárnyékolják a különböző hibák. Az első három versenyt makulátlanul teljesítette ő és a Ferrari, utána viszont alig akadt olyan hétvége, amikor ne szórtak volna el pontokat a pilóta, a csapat stratégiája vagy az autó megbízhatósága miatt.

Leclerc azt mondta, ezek között a legbosszantóbbak a saját hibái voltak.

Leclerc és a Ferrari gyakran búslakodik Forrás: AFP/Manu Fernandez

– nyilatkozta a BBC-nek. – Együtt nyerünk és veszítünk, de amikor én hibázom, azt mindig nehezebb elviselni."

„Mindig ugyanúgy kezelem a helyzetet: próbálom kivizsgálni, mi siklott félre, főleg pszichésen."

„Beszélni könnyű erről, de nem mindig egyszerű pontosan átlátni, mi zajlott akkor a fejemben. De úgy vélem, ez az egyik erősségem, és minden egyes hibám segít jobb pilótává válni."

Háromszor nyert 2022-ben Leclerc Forrás: AFP/Ronald Wittek

Leclerc a Francia Nagydíjon követte el a legnagyobb hibát, ahol az 1. helyről kipördült és kiesett, miközben tepert, nehogy a hamarabb friss gumikra váltó Verstappen mögé térjen vissza a bokszkiállásából.

A monacói fontosnak tartja, hogy a rossz pillanatoknál ne hárítsa át a felelősséget. „Időnként teljesen nyilvánvaló, hogy a pilóta hibázott. Nem értem, hogy egyesek miért keresnek kifogásokat a széllel és hasonló tényezőkkel" – mondta.

„Pont ez az, amitől nem lépünk előre. Az őszinteség hasznos a velem dolgozóknak is, mert tudják, hogy ha hibázok, azt elismerem, és remélem, ők ugyanígy tesznek a saját esetükben. Ebből mindenki gyorsabban tanul, a Ferrarinál így működnek a dolgok."