Társoldalunk:
Hírlevél

Leclerc: A saját hibáim jobban idegesítenek, mint amiket a Ferrari követ el

2022.08.10. 09:58

A Ferrari versenyzője elmondta, hogy azok a hibák mindig jobban bántják, amik saját magához köthetők. Mindig próbálja kinyomozni, mi vezetett hozzá.

Először harcol a Forma-1 bajnoki címéért Charles Leclerc, de a Max Verstappen elleni küzdelmét beárnyékolják a különböző hibák. Az első három versenyt makulátlanul teljesítette ő és a Ferrari, utána viszont alig akadt olyan hétvége, amikor ne szórtak volna el pontokat a pilóta, a csapat stratégiája vagy az autó megbízhatósága miatt.

Leclerc azt mondta, ezek között a legbosszantóbbak a saját hibái voltak. Nagyon szigorú vagyok magammal, ezért sokkal nehezebb a saját hibáimat feldolgozni, mint a csapatéit.

Leclerc és a Ferrari gyakran búslakodikForrás: AFP/Manu Fernandez

– nyilatkozta a BBC-nek. – Együtt nyerünk és veszítünk, de amikor én hibázom, azt mindig nehezebb elviselni."

„Mindig ugyanúgy kezelem a helyzetet: próbálom kivizsgálni, mi siklott félre, főleg pszichésen."Milyen idegállapotban voltam a verseny adott pontján, amitől átléptem a határt és hibáztam?„Beszélni könnyű erről, de nem mindig egyszerű pontosan átlátni, mi zajlott akkor a fejemben. De úgy vélem, ez az egyik erősségem, és minden egyes hibám segít jobb pilótává válni."

Háromszor nyert 2022-ben LeclercForrás: AFP/Ronald Wittek

Leclerc a Francia Nagydíjon követte el a legnagyobb hibát, ahol az 1. helyről kipördült és kiesett, miközben tepert, nehogy a hamarabb friss gumikra váltó Verstappen mögé térjen vissza a bokszkiállásából.

A monacói fontosnak tartja, hogy a rossz pillanatoknál ne hárítsa át a felelősséget. „Időnként teljesen nyilvánvaló, hogy a pilóta hibázott. Nem értem, hogy egyesek miért keresnek kifogásokat a széllel és hasonló tényezőkkel" – mondta.Kétszázból egy balesetnél történik valami nagyon furcsa, de nem szeretek időt fecsérelni arra, hogy kifogásokat találjak.

„Pont ez az, amitől nem lépünk előre. Az őszinteség hasznos a velem dolgozóknak is, mert tudják, hogy ha hibázok, azt elismerem, és remélem, ők ugyanígy tesznek a saját esetükben. Ebből mindenki gyorsabban tanul, a Ferrarinál így működnek a dolgok."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK