Schumacher főnöke azonnal megváltoztatná a versenyüket tönkretevő szabályt

Forma-1, Brit Nagydíj, Mick Schumacher, Kevin Magnussen, Haas
SILVERSTONE CIRCUIT, UNITED KINGDOM - JULY 02: Mick Schumacher, Haas VF-22, leads Kevin Magnussen, Haas VF-22 during the British GP at Silverstone Circuit on Saturday July 02, 2022 in Northamptonshire, United Kingdom. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)
Vágólapra másolva!
A fekete-narancssárga zászló felmutatásának is köszönhető, hogy Kevin Magnussen nem tudott pontot szerezni a Magyar Nagydíjon. A Haas csapatfőnöke az esetet követően a Nemzetközi Automobil Szövetséghez (FIA) fordul, hogy vizsgálják felül a zászló lengetésével kapcsolatos szabályokat.

A fekete alapon narancssárga kört tartalmazó zászlót azoknak az autóknak mutatják fel, akik láthatóan mechanikai problémákkal vagy sérült karosszériával rendelkeznek, és ebben az esetben – hogy ne veszélyeztessék a riválisok versenyét – kötelesek azonnal a bokszba hajtani. Annak ellenére, hogy nem gyakori a zászló alkalmazása,

Kevin Magnussennek már kétszer is felmutatták a 2022-es szezonban: Kanadában és a Hungaroringen is az első szárny lifegett a dán Haasán.

Magnussen a mogyoródi kiintése pillanatában pontszerző helyen haladt, ám végül a 16. hellyel kellett megelégednie, így nem tudta továbbgyarapítani a pontjai számát az összetettben. A Haas csapatfőnöke, Güntner Steiner elmondta, szerinte a versenybírók túlságosan óvatos voltak a Magyar Nagydíjon, mert a dán szárnysérülése nem jelentett veszélyt a többi pilótára.

Günther Steiner nem érti, miért kellett tönkretenni Kevin Magnussen hungaroringi futamát Forrás: Carl Bingham / LAT Images/Motorsport Images

„Magyarországon egyáltalán nem volt szükség [a fekete-narancssárga zászlóra] – nyilatkozta Steiner. – A csapatfőnökök is egyetértettek velem, hogy

Ez pedig nem történt meg, ami nagyon kiábrándító volt, mert ilyenkor nincs is lehetőség reagálni vagy panaszkodni, hiszen azonnal be kell jönni a bokszutcába."

Steiner hozzátette, hogy tárgyalni fog az FIA-val a zászló felmutatásával kapcsolatban, hiszen a jelenleg érvényes szabály Mogyoródon indokolatlanul tette tönkre Magnussen versenyét.

„A nyári szünet után felhozom, hogy ez így nincsen rendjén – mondta Steiner. – Amikor megvizsgáltuk [az autó] törött részét, megállapítottuk, hogy egyáltalán nem volt szükség [a zászló lengetésére], hiszen nem állt fent a veszély, hogy leesik és bárkit megsérítsen vagy bárki versenyét elrontsa. Szerintem rossz döntés volt. Nyilvánvalóan részletesen meg kell vizsgálnunk, hogy miért tették ezt, de