Társoldalunk:

Nevetséges: az FIA szerint két csapathoz is érvényes szerződés köti a Forma-1 új botrányhősét

2022.08.09. 09:49

Az Alpine és a McLaren is jogosult arra, hogy 2023-tól ülést adjon Oscar Piastrinak, miután az ausztrál tehetségnek mindkét csapathoz érvényesnek nyilvánította a szerződést a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) illetékes bizottsága.

Az FIA Genfben ülésező szerződéselismerési testületének (CRB) az a feladata, hogy megállapítsa a versenyzői szerződések jogszerűségét és rendezze a Forma-1-es csapatok között az ilyen szerződésekkel kapcsolatos vitákat.

Múlt héten kezdődött egy ilyen vita Oscar Piastri körül, miután az Aston Martinhoz távozó Fernando Alonso helyére az Alpine bejelentette az ausztrált 2023-tól, amit a közösségi médiában cáfolt a pilóta. Azóta kiderült, hogy Piastri az utóbbi időkben menedzsere, Mark Webber jóvoltából a McLarennel is egyeztetett, így akár honfitársa, Daniel Ricciardo helyére is kerülhet jövőre.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

A CRB múlt héten érvényesítette Piastri szerződését az Alpine-nal, amit követően Otmar Szafnauer csapatfőnök úgy nyilatkozott, hogy amennyiben a McLarennel nem lesz érvényes az ausztrál szerződése, és ennek ellenére a pilóta nem lesz hajlandó az Alpine-nál versenyezni 2023-ban, úgy Szafnauerék a Legfelsőbb Bírósághoz fognak fordulni kártérítésért.

Azonban ez már nem fog szóba kerülni, ugyanis hétfőn Piastri McLarennel kötött szerződését is érvényesítette a CRB, miután nem talált semmi törvénytelent a wokingiak ügyvédei által kiadott dokumentumokban.

Az FIA hatóságának döntése alapján kijelenthető, hogy a következő napokban-hetekben tovább fog folytatódni a jogi vita Piastri körül, mielőtt eldől a huszonegy esztendős ausztrál pilóta 2023-as sorsa.