Nevetséges: az FIA szerint két csapathoz is érvényes szerződés köti a Forma-1 új botrányhősét

Forma-1, Oscar Piastri
2022-05-19 13:32:04 BARCELONA - Oscar Piastri (Alpine reserve driver) at the Circuit de Barcelona-Catalunya on the Thursday before the Grand Prix of Spain. REMKO DE WAAL netherlands out - belgium out (Photo by REMKO DE WAAL / ANP MAG / ANP via AFP)
Vágólapra másolva!
Az Alpine és a McLaren is jogosult arra, hogy 2023-tól ülést adjon Oscar Piastrinak, miután az ausztrál tehetségnek mindkét csapathoz érvényesnek nyilvánította a szerződést a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) illetékes bizottsága.

Az FIA Genfben ülésező szerződéselismerési testületének (CRB) az a feladata, hogy megállapítsa a versenyzői szerződések jogszerűségét és rendezze a Forma-1-es csapatok között az ilyen szerződésekkel kapcsolatos vitákat.

Múlt héten kezdődött egy ilyen vita Oscar Piastri körül, miután az Aston Martinhoz távozó Fernando Alonso helyére az Alpine bejelentette az ausztrált 2023-tól, amit a közösségi médiában cáfolt a pilóta. Azóta kiderült, hogy Piastri az utóbbi időkben menedzsere, Mark Webber jóvoltából a McLarennel is egyeztetett, így akár honfitársa, Daniel Ricciardo helyére is kerülhet jövőre.

A CRB múlt héten érvényesítette Piastri szerződését az Alpine-nal, amit követően Otmar Szafnauer csapatfőnök úgy nyilatkozott, hogy

amennyiben a McLarennel nem lesz érvényes az ausztrál szerződése, és ennek ellenére a pilóta nem lesz hajlandó az Alpine-nál versenyezni 2023-ban, úgy Szafnauerék a Legfelsőbb Bírósághoz fognak fordulni kártérítésért.

Azonban ez már nem fog szóba kerülni, ugyanis

hétfőn Piastri McLarennel kötött szerződését is érvényesítette a CRB,

miután nem talált semmi törvénytelent a wokingiak ügyvédei által kiadott dokumentumokban.

Az FIA hatóságának döntése alapján kijelenthető, hogy a következő napokban-hetekben tovább fog folytatódni a jogi vita Piastri körül, mielőtt eldől a huszonegy esztendős ausztrál pilóta 2023-as sorsa.