Társoldalunk:

Lewis Hamilton hazudott az ékszereiről

2022.08.09. 14:00

Lewis Hamilton úgy érezte, a tavasszal felelevenített szabály a pilóták ékszerhordásával kapcsolatban kifejezetten ellene irányult. Most azonban elárulta, hogy az akkor emlegetett eltávolíthatatlan testékszerei nem is léteznek.

Niels Wittich és Eduardo Freitas, az F1 versenyigazgatói, valamint Mohammed bin Szulajm, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke még tavasszal, a Miami Nagydíjat megelőzően ígérte meg, hogy a folytatásban szigorúbban fogják venni azt a – 2005 óta érvényes – szabályt, hogy biztonsági okokból csak ékszerek nélkül és tűzálló alsónadrágban versenyezhetnek a pilóták.Akkor több versenyző, így Max VerstappenSebastian Vettel és Pierre Gasly is felháborodva vagy éppen viccelődve nyilatkozott a témában, a legnagyobb port azonban az a Lewis Hamilton kavarta, aki a fülbevalóit ugyan leszedte, ám az orrpiercingjét például magán hagyta és azt mondta, nem hajlandó eltávolítani a testékszereit, mert közülük többet nem is tudna levenni.

Lewis Hamilton a Miami Nagydíj előtti sajtótájékoztatóra a tőle megszokottnál is több ékszerrel érkezettForrás: AFP/Chandan Khanna

A hétfőn megjelent interjújában azonban elárulta, nincsenek ilyen testékszerei, és csak azért állította ezt tavasszal, hogy bosszantsa a szabályalkotókat.

„Azt mondtam, »legalább kettőt nem tudok eltávolítani, amiből az egyiket el sem magyarázom, hol van.« Igazából átb***tam őket. De élveztem, hogy az emberek fejében ott motoszkál, hogy »b****a meg, a golyóin is piercing van?« nyilatkozta Hamilton, majd elmondta, tette mindezt azért, mert elege volt a témából. – Az emberek szeretik, ha hatalom van a kezükben és szeretik is azt érvényesíteni. Gyermekkorom óta szabályok szerint kell élnem, de soha nem szerettem, ha megmondták, mit tegyek. Ezt a szabályt kifejezetten ellenem hozták, hiszen én vagyok az egyedüli, aki ékszereket hord."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK