Lewis Hamilton hazudott az ékszereiről

Forma-1, Lewis Hamilton, Miami Nagydíj 2022, péntek
Mercedes' British driver Lewis Hamilton attends the press conference for the first practice at the Miami International Autodrome for the Miami Formula One Grand Prix, in Miami Gardens, Florida, on May 6, 2022. (Photo by CHANDAN KHANNA / AFP)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton úgy érezte, a tavasszal felelevenített szabály a pilóták ékszerhordásával kapcsolatban kifejezetten ellene irányult. Most azonban elárulta, hogy az akkor emlegetett eltávolíthatatlan testékszerei nem is léteznek.

Niels Wittich és Eduardo Freitas, az F1 versenyigazgatói, valamint Mohammed bin Szulajm, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke még tavasszal, a Miami Nagydíjat megelőzően ígérte meg, hogy

a folytatásban szigorúbban fogják venni azt a – 2005 óta érvényes – szabályt, hogy biztonsági okokból csak ékszerek nélkül és tűzálló alsónadrágban versenyezhetnek a pilóták.

Akkor több versenyző, így Max Verstappen, Sebastian Vettel és Pierre Gasly is felháborodva vagy éppen viccelődve nyilatkozott a témában, a legnagyobb port azonban az a Lewis Hamilton kavarta, aki a fülbevalóit ugyan leszedte, ám az orrpiercingjét például magán hagyta és azt mondta, nem hajlandó eltávolítani a testékszereit, mert közülük többet nem is tudna levenni.

Lewis Hamilton a Miami Nagydíj előtti sajtótájékoztatóra a tőle megszokottnál is több ékszerrel érkezett Forrás: AFP/Chandan Khanna

A hétfőn megjelent interjújában azonban elárulta, nincsenek ilyen testékszerei, és csak azért állította ezt tavasszal, hogy bosszantsa a szabályalkotókat.

„Azt mondtam, »legalább kettőt nem tudok eltávolítani, amiből az egyiket el sem magyarázom, hol van.«

nyilatkozta Hamilton, majd elmondta, tette mindezt azért, mert elege volt a témából. – Az emberek szeretik, ha hatalom van a kezükben és szeretik is azt érvényesíteni.