Társoldalunk:

Egy másik pilóta örül, hogy nem került olyan helyzetbe, mint Piastri

2022.08.10. 08:04

Az immár az Alfa Romeo kötelékébe tartozó Csou Kuan-jü tavaly elhagyta az Alpine-t, és ezt jó döntésnek tartja, mivel nem látott perspektívát előző csapatánál.

Az Alpine által támogatott fiatalok kilátásai nem voltak túl jók mostanában arra, hogy versenyzői szerződést kapjanak a csapatnál, mert Esteban Ocon és Fernando Alonso is jó teljesítményt nyújtott és hosszabb távon számolt velük a menedzsment.

Utóbbi mégis az Aston Martinhoz igazol 2023-ra, de az utódja aligha lesz az akadémiai program ékköve, a legutóbbi F2-es bajnok Oscar Piastri, mivel kategorikusan kijelentette, hogy ő nem fog az Alpine-nál vezetni jövőre. Ezt a kijelentést minden bizonnyal egy mclarenes szerződéssel a zsebében vállalta be, és ha a jogászok arra jutnak, hogy mégis maradnia kell, elég valószerűtlennek látszik, hogy ezek után jó kapcsolat jellemezné a csapat és az ausztrál együttműködését.

Oscar Piastri 2021-ben, az Alpine F1-es autójának tesztjénForrás: Xpb / James Moy Photography Ltd

Akár az F1 első kínai versenyzője, a most már az Alfa Romeo tagjának számító Csou Kuan-jü is átélhette volna Piastri szorult helyzetét, aki arról beszélt, hogy jó döntést hozott, amikor búcsút intett az őt támogató Alpine-nak.

"Teljesen szabaddá váltam. Minden nagyon jól alakult, mert tavaly az év végén lejárt a szerződésem, és mindkét fél szándéka kellett volna a folytatáshoz. De aztán adódott egy lehetőség az Alfánál – idézte Csout a Motor.es. – Egyértelműen arra jutottam, hogy ne folytassam az Alpine-nal, mert nem láttam szabad ülést az idei vagy a következő évre."Nem volt könnyű elhagyni az Alpine-t, de nagyon örülök, hogy összejött, mert ha még egy évet velük töltök, megrekedtem volna, mint most Oscar."Az nem lett volna jó nekem. Jött egy lehetőség és kihasználtam, és azt gondolom, nagyon jó döntés volt."

Az F2-ben Piastri mögött bronzérmes Csou nem vallott szégyent a mezőnyben, két futamon már pontszerzőként ért célba.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK