Társoldalunk:
Hírlevél

A Mercedes még évekig profitálhat a szenvedéséből

2022.08.08. 09:37

Toto Wolff a bajnokság nyári szünet előtti részéről beszélve azt mondta, a csapat próbál előnyt kovácsolni a nehézségek tapasztalataiból és a megtanult leckékből.

2021-ben megszakadt a Mercedes 2014 óta tartó győzelmi szériája, és úgy néz ki, csoda nélkül idén nem térnek vissza a csúcsra. A Ferrari és a Red Bull vívja a harcot a vb-címért, az Ezüstnyilak jelen állás szerint örülhetnek, ha szereznek győzelmet, vagy pilótáik megelőznek a célban a két élcsapat versenyzői közül néhányat.

Toto Wolff az istálló által készített videóban értékelte a szezon bő első felének eseményeit, amelyben igyekezett előre tekinteni és megtalálni azt, ami a javukra válhat a jövőben.

Javul a Mercedes, de még mindig lassabb a Ferrarinál és a Red BullnálForrás: AFP/Miguel Medina

„Nem sok dolog ment tényleg jól azt figyelembe véve, hogy bajnoki címért akartunk harcolni, de magunkkal kell vinni a pozitívumokat" – közölte.Ahogy mondani szoktam, amikor veszítünk, utána tanulunk belőle. Azt hiszem, ez most is megtörtént.„Az autónk nagyon nehezen kezelhető volt, gyakran úgy tűnt, mintha egyáltalán nem javulna. Amit kemény munkával megtanultunk, az hosszú évekig segíteni fog bennünket."

„Hasznosnak bizonyulhat a következő évekre az, amit tanultunk és amivel megszenvedtünk."

Értékes leckét kaphatnak idénForrás: ANP via AFP/Sem Van Der Wal

Beszélt az autó pattogásának problémájáról is, ami korlátozta a fejlesztéseket, valamint rávilágított ismét, hogy sokáig elsősorban az időmérőkön volt tetemes a hátrányuk a Ferrarival és a Red Bull-lal szemben.

A gyenge kezdést követően a Mercedes megszilárdította a harmadik helyet az erősorrendben, a szünet előtti utolsó hat verseny mindegyikén dobogóra állhatott legalább az egyik pilótája. Furcsán hangozhat, de Lewis Hamilton idén így már többször végzett a pódiumon, mint a bajnoki címért harcoló Charles Leclerc, akit természetesen jóval több balszerencse sújtott.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK