A Mercedes még évekig profitálhat a szenvedéséből

Forma-1, George Russell, Mercedes, Emilia Romagna Nagydíj 2022, péntek
Mercedes' British driver George Russell drives during the first practice session at the Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari race track in Imola, Italy, on April 22, 2022, ahead of the Formula One Emilia Romagna Grand Prix. (Photo by Miguel MEDINA / AFP)
Vágólapra másolva!
Toto Wolff a bajnokság nyári szünet előtti részéről beszélve azt mondta, a csapat próbál előnyt kovácsolni a nehézségek tapasztalataiból és a megtanult leckékből.

2021-ben megszakadt a Mercedes 2014 óta tartó győzelmi szériája, és úgy néz ki, csoda nélkül idén nem térnek vissza a csúcsra. A Ferrari és a Red Bull vívja a harcot a vb-címért, az Ezüstnyilak jelen állás szerint örülhetnek, ha szereznek győzelmet, vagy pilótáik megelőznek a célban a két élcsapat versenyzői közül néhányat.

Toto Wolff az istálló által készített videóban értékelte a szezon bő első felének eseményeit, amelyben igyekezett előre tekinteni és megtalálni azt, ami a javukra válhat a jövőben.

Javul a Mercedes, de még mindig lassabb a Ferrarinál és a Red Bullnál Forrás: AFP/Miguel Medina

„Nem sok dolog ment tényleg jól azt figyelembe véve, hogy bajnoki címért akartunk harcolni, de magunkkal kell vinni a pozitívumokat" – közölte.

„Az autónk nagyon nehezen kezelhető volt, gyakran úgy tűnt, mintha egyáltalán nem javulna. Amit kemény munkával megtanultunk, az hosszú évekig segíteni fog bennünket."

„Hasznosnak bizonyulhat a következő évekre az, amit tanultunk és amivel megszenvedtünk."

Értékes leckét kaphatnak idén Forrás: ANP via AFP/Sem Van Der Wal

Beszélt az autó pattogásának problémájáról is, ami korlátozta a fejlesztéseket, valamint rávilágított ismét, hogy sokáig elsősorban az időmérőkön volt tetemes a hátrányuk a Ferrarival és a Red Bull-lal szemben.

A gyenge kezdést követően a Mercedes megszilárdította a harmadik helyet az erősorrendben, a szünet előtti utolsó hat verseny mindegyikén dobogóra állhatott legalább az egyik pilótája. Furcsán hangozhat, de

Lewis Hamilton idén így már többször végzett a pódiumon, mint a bajnoki címért harcoló Charles Leclerc,

akit természetesen jóval több balszerencse sújtott.