Társoldalunk:
Hírlevél

Helmut Marko sajnálja Ferrarit

2022.08.08. 07:12

Nem tudni, mennyire őszintén gondolja komolyan, de az energiaitalos csapat tanácsadója együttérez a sokat hibázó Ferrarival. Arra számít, hogy ellenfelük vissza fog zárkózni.

Max Verstappen előnye akkora a bajnokságban, hogy ha a következő három futamon egyetlen pontot sem szerez és Charles Leclerc mindháromszor győz, akkor is megtartja az 1. helyet. Ehhez természetesen jócskán hozzájárult, hogy Leclerc autója hol meghibásodott, hol a csapat lőtt csúnyán mellé a stratégiával, vagy épp a monacói pilóta hibázott, hiszen nagyon sokszor a vörösöké tűnt a legerősebb autónak.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko az OE24-nek nyilatkozva értékelte a szezon kicsit több mint felénél a világbajnoki küzdelmet, s bár nem tudjuk, mennyire bánja a szoros állás hiányát, együttérzését fejezte ki a Ferrari felé.

A Red Bull 9, a Ferrari 4 győzelmet szerzett eddig 2022-benForrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Clive Rose

„Ritkán van részünk ennyi szórakozásban. Szinte mindegyik hétvége örömmel teli. Ez elég más a tavalyi szezonhoz képest, ami borzolta az idegeinket" – mondta.Csak kár, hogy a Ferrari ilyen sokat hibázik. Alulmúlják a saját szintjüket, tényleg sajnáljuk őket.„Szinte mindent elrontottak."

Azt viszont nem hiszi, hogy kilenc versennyel az idény vége előtt eldőlt a küzdelem. „Vissza fognak zárkózni, erős az autójuk – véli – Nem dőlhetünk hátra."

Az egyéni bajnokságban Verstappen előnye 80 pont Leclerc előtt, a konstruktőriben a Red Bull 97-tel vezet a Ferrari előtt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK