A Forma-1-es karrierjük után többen grafikus pályára is válthatnának - videó

Max Verstappen, Forma-1, Mexikói Nagydíj 2016
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 27: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing in full Dia de Muertos face paint during previews to the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 27, 2016 in Mexico City, Mexico. Mark Thompson/Getty Images/AFP (Photo by Mark Thompson / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Újabb kihívás elé állította az F1 a mezőny tagjait: a pilóták ezúttal a művészi érzeküket mutathatták meg a rajongóiknak.

A versenyzőknek két percük volt arra, hogy egy nekik tetsző pólót tervezzenek a szurkolók számára: ezt egy tableten keresztül tehették meg, és így kellett minél látványosabb ruhadarabot elképzelniük. A legtöbben a saját rajtszámukat és a hazájukra jellemző dolgokat is belerajzolták az alkotásukba, a két spanyol – Fernando Alonso és Carlos Sainz – pedig a hozzájuk köthető kifejezéseket írták a képernyőre.

Bebizonyosodott, hogy Mick Schumacher és Sebastian Vettel a művészetekhez is ért, de a mezőny két ázsiai pilótája is esztétikus rajzot készített. A Lando Norris művében kifigurázott Cunoda Juki alkotását többen megdicsérték, Max Verstappen szerint akár el is adhatná a művét. A címvédő egyébként az 1988-ban Európa-bajnoki címet szerző holland férfi labdarúgó-válogatott mezét álmodta meg.
A teljes videó erre a linkre kattintva érhető el.