Társoldalunk:
Hírlevél

Vettel visszavonulása elgondolkodtatta a szintén családapa Pérezt is

2022.08.07. 09:57

Sebastian Vettel többek között arra hivatkozva jelentette be a visszavonulását, hogy több időt szeretne a családjával tölteni, a témához kapcsolódva pedig Sergio Pérez engedett betekintést a saját életébe, ahogy az otthoni élete és a sportág közötti egyensúlyt próbálja megteremteni.

Sergio Pérez elismerte, hogy komoly kihívást jelent egyensúlyba hozni a családot az F1-ben való versenyzéssel. Vettelhez hasonlóan Pérez is apa: a feleségével, Carola Martinezzel május óta háromgyermekes szülőnek mondhatják magukat.„Minden alkalommal, amikor elmegyek otthonról, arra gondolok, hogy megint el kell búcsúznom a gyermekeimtől. Ez pedig nehéz – nyilatkozta a Red Bull pilótája. –

Ez egy olyan sport, ami mindent kivesz belőled és a magánéletedből, sőt alapvetően nincs is sok magánéleted, mert mindig dolgozol, edzel és figyelsz az étkezésedre."Noha Pérez megérti, miért döntött úgy Vettel, hogy nagyobb hangsúlyt helyez a magánéletére, a mexikói továbbra is motivált marad az F1-ben.

Carola Martinez és Sergio Pérez 2018 óta házasokForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Peter Fox

„[Vettel döntése] nagyon is elfogadható és érthető – folytatta Pérez. – Úgy vélem, hogy amikor van egy terved, ami motivál, annak meg kell fizetni az árát. Ha többé már nem vagy hajlandó megfizetni, akkor viszont jobb, ha búcsút veszel a sporttól."

Pérezt megkérdezték arról, hogy segíti-e a motivációját növelni az, hogy egy győzelemre esélyes csapatnál van, míg a négyszeres világbajnok Vetteltől az utóbbi két évben egy-egy pontszerzés is bravúrnak számított az Aston Martinnal. A világbajnoki pontverseny harmadik helyén álló pilóta egyetértett azzal, hogy tovább ösztönzi őt az, hogy az egyik legjobb autóban ül, a visszavonulást viszont teljesen egyéni elhatározásnak gondolja.

„Úgy hiszem, hogy ez egy rendkívül személyes döntés – tette hozzá a harminckét esztendős versenyző. – Attól függ, hogy mit érzel, és mit szeretnél csinálni a családoddal. Ahogy idősödsz, határozottan más dolgok élveznek prioritást, és már nem feltétlenül nem vagy hajlandó megfizetni az árat azért, hogy F1-es pilóta legyél."

A nyári szünet első hetét pihenéssel töltő Pérez bízik abban, hogy a szezon második felében jól fog teljesíteni a rendkívül sűrű menetrend ellenére. A mexikói a hazai pályája mellett három helyszínt emelt ki, amit különösen várni fog az augusztus végi visszatérést követően.

„Már alig várom, hogy kipihenjem magam, hiszen intenzív szezonunk van. De csak egy hétig lehet kikapcsolódni, aztán újra bele kell vágni, mert sok munka vár ránk, és továbbra is teljesítünk kell – idézi a mexikóit a Motorsport. – Alig várom, hogy visszatérjek Japánba, miután három szezonon keresztül nem voltam ott, de Austint és Mexikót is nagyon várom már, valamint Zandvoortot, ahol a holland szurkolók mindig elképesztőek."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK