Társoldalunk:
Hírlevél

Érzelmesen búcsúzott Vetteltől a szakértőként dolgozó egykori F1-es pilóta

2022.08.06. 07:06

Martin Brundle szerint a visszavonuló négyszeres világbajnok túlságosan hamar szerezte meg a legnagyobb sikereit; és a döntését ugyan megérti, ám tart attól, hogy a németet is úgy elfelejtik az emberek, ahogy Kimi Räikkönent.

Sebastian Vettel a Magyar Nagydíjat megelőzően hozta létre az Instagram-fiókját, ahol a legelső bejegyzéseiben angolul és németül is bejelentette, hogy a szezon végén visszavonul a Forma-1-től. A négyszeres világbajnoknak többen is megköszönték a pályafutását és elbúcsúztak tőle az elmúlt héten, így tett a Sky Sports szakértőjeként dolgozó Martin Brundle is.

„Mintha tegnap lett volna, amikor a BMW Sauber tesztpilótájából a Toro Rosso versenyzőjévé vált. Tizenöt évvel ezelőtt még úgy nézett ki, mint egy frissen végzett egyetemista, aki élvezi az életet – írta Brundle a szokásos jegyzetében. – Azóta négy világbajnoki címet és 53 futamgyőzelmet tudott szerezni, ráadásul még mindig ő a sportág történetének legfiatalabb világbajnoka. Talán még csak 35 éves, de mindkét végén keményen égette a gyertyát."Vettel a Toro Rosso első sikerét szerezte a 2008-as Olasz Nagydíjon, majd a következő évben felkerült az anyacsapathoz, a Red Bullhoz, ahol a hat eltöltött éve alatt négy vb-címet szerzett. A kevésbé jól sikerült 2014-es év után váltott csapatot, amikor a Ferrarihoz igazolt, ahol 2020-ig versenyzett.Seb a győzelmei közül tizennégyet a Ferrariban eltöltött hat szezonja alatt szerzett, ami talán több, mint azt egyesek elképzelnék, tekintve, hogy a [ferraris] kalandja nem a tervek szerint alakult – folytatta Brundle. – Megkérdeztem Christian Hornert [a Red Bull csapatfőnökét], hogy szerinte Seb hibát követett-e el, amikor 2014 végén a Red Bulltól a Ferrarihoz távozott, de kristálytisztán világossá tette, hogy akkor ez volt a megfelelő lépés a számára."

Martin Brundle-nek (középen) szakértőként volt lehetősége végigkövetni Sebastian Vettel és Lewis Hamilton nagyjából egyszerre kezdődő F1-es pályafutásátForrás: AFP/2019 Getty Images/Mark Thompson

Vettel a visszavonulási bejelentésében arról beszélt, hogy több időt szeretne a családjával tölteni, valamint utalt arra, hogy még nagyobb részt szeretne vállalni az elmúlt időszakban végzett aktivista munkájából. Brundle megérti az Aston Martin pilótájának döntését, de megkérdőjelezte, hogy az utóbbi sikerülhet-e Vettel számára úgy, hogy már nem lesz a reflektorfényben.

„Sebastian szeretne ezentúl családos életet élni, valamint az általa is fontosnak tartott globális kezdeményezésekkel és ügyekkel is foglalkozni. Noha a bejelentésének a napján létrehozott egy Instagram-fiókot, amit már több, mint 2,1 millió ember követ, nehéz lesz fenntartania az érdeklődést, mert ebben a sportágban szinte mindenki könyörtelenül előre tekint. Hányszor hallottuk idén Kimi Räikkönen nevét? Sebastian egy nagyszerű bajnok és emellett remek ember is, egy élmény volt a kommentálni a karrierje során" – zárta sorait az egykori angol pilóta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK