Társoldalunk:

Schumacher: Édesapám Ferrarija a legjobb autó az F1 történelmében

2022.08.06. 12:17

A Haas csapatának legújabb videójában Mick Schumacher válaszolt a nézők által feltett kérdésekre, így több témában is új dolgokat tudhattunk meg a német versenyzőről.

A huszonhárom éves pilóta számára az egyik legnagyobb élményt az jelentette, amikor 2020 szeptemberében a Toszkán Nagydíj előtt vezethette a legjobb és legerősebb autónak titulált Ferrari F2004-es modelljét, amivel édesapja a hetedik világbajnoki címét szerezte. Ha a luxusautók közül kellene választania, a Ferrari FXX-K lenne az övé, az álompilótapárosa pedig Sebastian Vettel és Michael Schumacher kettőse lenne. A Nürburgring a kedvenc olyan pályája, ahol idén nem versenyeznek a Forma-1-ben, de az ott ötször nyerő édesapjával kapcsolatban felidézte azt is, amikor Japánban megkóstolta a kobe steaket.

Az ételekről egyébként is több kérdést kapott a Haas pilótája: kiderült, hogy a kedvenc étkezése a reggeli, Svájcban pedig mindig a duplakrémes habcsókot keresi a desszertek között. A legtöbb kérdést a kutyájáról kapta: az Angie nevű szukáról elárulta, hogy szeret emberek között lenni és játszani (de nem kifejezetten kutyás játékokkal), valamint hogy találkozott már Lewis Hamilton kutyájával, Roscoe-val is.

Hamiltonnal kapcsolatban felvetődött az is, hogy az ausztriai sprintversenyen a brittel szemben bemutatott hősies védekezését inkább élvezte, mintsem intenzív élményként élte meg. Az egy héttel korábban megszerzett első F1-es pontjai után pedig Schumacher előbb meglepődött azon, hogy a rádión keresztül nővére gratulál, majd a megengedettnél hosszabban bulizott a silverstone-i éjszakában.

A német bevallotta, hogy szeret új dolgokat kipróbálni, mint ahogy nemrég a szörfözéssel is tette egy hullámmedencében két profi társaságában. A Vettelhez hasonlóan több (német, angol. francia és olasz) nyelvet is folyékonyan beszélő Schumacher még a portugált is szívesen megtanulná, de a rajongóira bízza, hogy javasoljanak neki, mi legyen a következő nyelv, amit elsajátít. A videó végén egyre könnyedebb hangulatúvá vált a szupererőként a repülést választó német, amiben a kérdések is segítettek, így kiderült, hogy a Harry Potter-sorozat a kedvence (azon belül is a Griffendél-házba tartozna), de az Avatar és a Nagyfiúk is megunhatatlan filmek számára. Elmondta, hogy

csapattársa, Kevin Magnussen csupa káromkodást tanít neki dánul. Karaokézásnál pedig a The Champstól a Tequilát választaná – ezzel valószínűleg a csekély éneklési képességeire célzott, ugyanis a dal szövege egy szót tartalmaz, ami három alkalommal hangzik el benne.

A tizenkét ponttal a világbajnoki tabella 15. helyén álló Schumacher a nyári szünetben elmondása szerint pihenni fog, és kihasználni azt, hogy nincs kötött programja. Meglátogatja a barátait, és az augusztus végi, belgiumi versenyhétvégéig igyekszik újratöltődni, amennyire lehet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK