Schumacher: Édesapám Ferrarija a legjobb autó az F1 történelmében

Forma-1, Toszkán Nagydíj, Mick Schumacher, Scuderia Ferrari, Ferrari F2004
SCARPERIA, ITALY - SEPTEMBER 13: Mick Schumacher of Germany drives the Ferrari F2004 of his father Michael Schumacher before the F1 Grand Prix of Tuscany at Mugello Circuit on September 13, 2020 in Scarperia, Italy. (Photo by Clive Mason - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Haas csapatának legújabb videójában Mick Schumacher válaszolt a nézők által feltett kérdésekre, így több témában is új dolgokat tudhattunk meg a német versenyzőről.

A huszonhárom éves pilóta számára az egyik legnagyobb élményt az jelentette, amikor 2020 szeptemberében a Toszkán Nagydíj előtt vezethette a legjobb és legerősebb autónak titulált Ferrari F2004-es modelljét, amivel édesapja a hetedik világbajnoki címét szerezte. Ha a luxusautók közül kellene választania, a Ferrari FXX-K lenne az övé,

az álompilótapárosa pedig Sebastian Vettel és Michael Schumacher kettőse lenne.

A Nürburgring a kedvenc olyan pályája, ahol idén nem versenyeznek a Forma-1-ben, de az ott ötször nyerő édesapjával kapcsolatban felidézte azt is, amikor Japánban megkóstolta a kobe steaket.

Az ételekről egyébként is több kérdést kapott a Haas pilótája: kiderült, hogy a kedvenc étkezése a reggeli, Svájcban pedig mindig a duplakrémes habcsókot keresi a desszertek között. A legtöbb kérdést a kutyájáról kapta: az Angie nevű szukáról elárulta, hogy szeret emberek között lenni és játszani (de nem kifejezetten kutyás játékokkal), valamint hogy találkozott már Lewis Hamilton kutyájával, Roscoe-val is.

Hamiltonnal kapcsolatban felvetődött az is, hogy az ausztriai sprintversenyen a brittel szemben bemutatott hősies védekezését inkább élvezte, mintsem intenzív élményként élte meg. Az egy héttel korábban megszerzett első F1-es pontjai után pedig Schumacher előbb meglepődött azon, hogy a rádión keresztül nővére gratulál, majd a megengedettnél hosszabban bulizott a silverstone-i éjszakában.

A német bevallotta, hogy szeret új dolgokat kipróbálni, mint ahogy nemrég a szörfözéssel is tette egy hullámmedencében két profi társaságában. A Vettelhez hasonlóan több (német, angol. francia és olasz) nyelvet is folyékonyan beszélő Schumacher még a portugált is szívesen megtanulná, de

a rajongóira bízza, hogy javasoljanak neki, mi legyen a következő nyelv, amit elsajátít.

A videó végén egyre könnyedebb hangulatúvá vált a szupererőként a repülést választó német, amiben a kérdések is segítettek, így kiderült, hogy a Harry Potter-sorozat a kedvence (azon belül is a Griffendél-házba tartozna), de az Avatar és a Nagyfiúk is megunhatatlan filmek számára. Elmondta, hogy

csapattársa, Kevin Magnussen csupa káromkodást tanít neki dánul.

Karaokézásnál pedig a The Champstól a Tequilát választaná – ezzel valószínűleg a csekély éneklési képességeire célzott, ugyanis a dal szövege egy szót tartalmaz, ami három alkalommal hangzik el benne.

A tizenkét ponttal a világbajnoki tabella 15. helyén álló Schumacher a nyári szünetben elmondása szerint pihenni fog, és kihasználni azt, hogy nincs kötött programja. Meglátogatja a barátait, és az augusztus végi, belgiumi versenyhétvégéig igyekszik újratöltődni, amennyire lehet.