Russell: Sosem lesz a miénk a leggyorsabb autó

Forma-1, George Russell, Lewis Hamilton, Magyar Nagydíj 2022, futam, dobogó
Mercedes' British driver George Russell (L) shakes hands with Mercedes' British driver Lewis Hamilton on the podium after the Formula One Hungarian Grand Prix at the Hungaroring in Mogyorod near Budapest, Hungary, on July 31, 2022. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
A Mercedes brit pilótája úgy gondolja, hiába érződik a csapat folyamatos előrelépése, 2022-ben már nem lesz esélyük utolérni a Red Bull és a Ferrari tempóját, ugyanis a jelenlegi csomagjukat nem lehet ahhoz eléggé fejleszteni.

Különösen a szezon első felében érződött, hogy a nyolcszoros konstruktőri címvédő Mercedest értintették a legrosszabbul a 2022-es szabályváltozások. A pattogás problémáját ugyan az utóbbi futamok alapján sikerült kezelniük, a lemaradásuk azonban továbbra is jelentős a Red Bull-lal és a Ferrarival szemben, még ha az év eleji forma folyamatosan javuló tendenciát is mutat.

Le Castellet után Mogyoródon is mindkét Mercedes-pilóta dobogóra állhatott Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

A legutóbbi két versenyhétvégén a riválisok hibáinak is köszönhetően kettős dobogót ünnepelhettek az Ezüstnyilak, amivel

George Russell az egyéni világbajnoki tabellán Carlos Sainz elé lépett, valamint a csapat a konstruktőri pontversenyben is 30 pontra zárkózott fel a Ferrarihoz képest.

A Mercedes idén igazolt pilótája ennek ellenére úgy gondolja, hogy a nyári szünetet követően hátralévő kilenc futamon sem lesz esélyük arra, hogy a nyers tempó tekintetében felülmúlják a két élcsapatot.

„Határozottan felzárkóztunk, ez kétségtelen, de

De úgy vélem, csapatként lassacskán közelítünk hozzájuk, és remélhetőleg a nyári szünet után tudunk még néhány területen fejleszteni az autón. Persze nem lesz könnyű dolgunk, hiszen mindenkinek ez a célja. – nyilatkozta a 2022-ben már öt darab harmadik helyet szerző Russell. – Továbbra is hiszünk benne, hogy még az idén futamgyőzelemért harcolhatunk, de

A Hungaroringen egy ideig úgy tűnt, akár a Mercedes már a nyári szünetet megelőzően megszerezheti az első sikerét a szezonban, hiszen Russell a pole pozícióból indulhatott, majd a versenyen ő és Lewis Hamilton is sokáig az élen haladt, ám Max Verstappen végül magabiztos előnnyel nyerte meg a futamot a tizedik helyről.