Az élete legjobb szezonját teljesítő Leclerc-rel az élen felnőtt egy bombaerős, golfimádó generáció

Forma-1, Magyar Nagydíj 2022, Kevin Magnussen, Csou Kuan-jü, Charles Leclerc, Alexander Albon
(220801) -- MOGYOROD, Aug. 1, 2022 (Xinhua) -- Haas' Danish driver Kevin Magnussen (1st L), Alfa Romeo's Chinese driver Zhou Guanyu (2nd L), Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc (2nd R) and Williams' Thai driver Alexander Albon talk before the F1 Hungarian Grand Prix at Hungaroring in Mogyorod, Hungary on July 31, 2022. (Photo by Attila Volgyi/Xinhua) (Photo by Attila Volgyi / XINHUA / Xinhua via AFP)
Vágólapra másolva!
A Ferrari monacói pilótája szerint a sokkal több kikapcsolódásnak köszönheti karrierje legerősebb első félévét. Charles Leclerc számára a pihenést többek között a golfozás jelenti, amelyet több riválisával együtt szokott űzni.

A jelenlegi Forma-1-es mezőnyből heten – Charles Leclerc, Max Verstappen, George Russell, Alex Albon, Pierre Gasly, Esteban Ocon és Lance Stroll – is 1996 és 1998 között születtek, és mivel a többségüknek már gyermekkorban látszódott a kimagasló tehetsége, ezért másfél évtizede ismerik egymást és versenyeznek egymás ellen. Ráadásul az 1999-ben született Lando Norris is régóta ismeri ezt a korosztályt, hiszen a McLaren britje sokat csatázott nála idősebbek között. Russell nyilatkozta azt korábban, hogy

ebben pedig Leclerc is maximálisan egyetért a brittel.

Hárman közülük ráadásul különösen szoros barátságban vannak, ugyanis

a monacói Albonnal (akinek a barátnője, Lily Muni He profiként űzi a sportágat) és Norrisszal együtt gyakran kapcsolódik ki golfozással.

Amellett, hogy jól szórakoznak, a küzdőszellem a füvön is érződik a pilótákon, hiszen a győzni akarás nem csupán az aszfalton van meg bennük. Mi az oka annak, hogy ahogy régebben Nigel Mansell is mindkét, egymástól ennyire eltérő sportágban klasszis volt, úgy a jelenlegi mezőnyből hárman is szeretik ezt a kombinációt?

„Még magam sem tudom, hiszen ez egy nagyon frusztráló sport! Ráadásul amikor ellenük játszom, mindig rosszul teljesítek, ez pedig különösen idegesítő – nyilatkozta Leclerc. – De van benne valami különleges. Akinek nincs meg a megfelelő gondolkodásmódja ahhoz, hogy hogyan találja el a labdát, annak a labda mindenhová el fog menni, csak oda nem, ahová szeretné, hogy menjen.

Leclerc jelenleg Korzikán piheni ki a szezon első felének fáradalmait

Az idén három futamot nyerő, a világbajnoki pontversenyben nyolcvanpontos lemaradással második helyen álló Leclerc a nyári szünetben többek között tehát golfozással akar rápihenni a szezon intenzív hajrájára, a kikapcsolódást pedig jelenleg Korzika szigetén teszi meg.

A monacói szeme előtt azonban továbbra is ott lebeg a vb-cím,

és extra motivációt ad számára, hogy összességében sosem volt még ilyen erős féléve, mint amilyen az idény eddigi részében. A fejlődést elmondása szerint annak is köszönheti, hogy az elmúlt évekhez viszonyítva ezúttal két versenyhétvége között sokkal többet pihen otthon.

„Valóban úgy érzem, hogy

az alapján, ahogy a munkát végeztem, illetve végeztük a csapattal a megfelelő beállítások megtalálása, az időmérős teljesítmény és a versenyre való felkészülés szempontjából egyaránt. Tehát nincs szükség arra, hogy változtassak ezen a megközelítésen. Nyilván tanulni kell az eddigi hibákból, de ha fent tudjuk tartani az eddig látott teljesítményt, én rendkívül boldog leszek."