Társoldalunk:

Schumacher bevallotta, nehezen szokta meg főnöke különleges stílusát

2022.08.05. 10:48

A Haas versenyzője elmondta, csapatfőnökét kendőzetlenül őszinte embernek tartja, és elismerte, hogy meg kellett szoknia a sajátos csapatvezetési stílusát. A nyomást hasznosnak tartja.

Mick Schumacher jövője megingott a Forma-1-ben a szezon első harmadában, de utána látványosan javult a teljesítménye és kétszer pontot szerzett. Rossz periódusában többször megtalálták őt a kritikusok, és a médiának tett megnyilvánulásaiban csapatfőnöke, Günther Steiner szintén megfogalmazott néhány keményebb üzenetet.

Schumacher elárulta, hogy időbe telt, mire megszokta főnöke viselkedését. „Mindenkinek megvan a saját személyisége, és Günther nagyon egyedi stílusban intézi a dolgokat. Alig szűri meg a mondanivalóját, elmondja, amit gondol – idézte a Racingnews365.com. – Ezt meg kellett szoknom, ilyet nem tapasztaltam korábban, újdonságként hatott."

Meg kellett tanulnom, hogyan kezeljem, és úgy érzem, sikerült.

Mick Schumacher, a Haas pilótájaForrás: AFP/Jure Makovec

A német pilóta hozzátette, a terhet alapvetően hasznosnak tartja. „Jobban teljesítek nyomás alatt, mint nyomás nélkül. Ez kedvező, mert a bajnoki küzdelem teherrel jár" – közölte, nyilván abban bízva, hogy később lehetősége lesz győzelmekért küzdeni.

A Haas 34 ponttal áll a bajnokságban a konstruktőri 7. helyen, a terméshez Schumacher 12 ponttal járult hozzá.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK