Társoldalunk:

A Mercedes elárulta, minek örül legjobban

2022.08.05. 08:14

További javulást vár a Mercedes és hamarosan győzelmeket akar szerezni. A csapat mérnökigazgatója kifejtette, a fejlődés melyik része tölti el leginkább elégedettséggel.

Óriási hátrányban kezdte az idei szezont a Mercedes a Ferrari és a Red Bull mögött, és ebből csak nyárra faragtak annyit, hogy kacérkodhassanak az önerőből szerzett dobogós eredmények, esetleg a győzelmek gondolatával.

Ugyanakkor több-kevesebb szerencsével az előző hat verseny mindegyikén eljutott legalább az egyik pilótájuk a dobogóra. A csapat mérnökigazgatója, Andrew Shovlin a Youtube-ra feltöltött szokásos verseny utáni értékelésben beszélt a fejlődésről és arról, ennek melyik aspektusának örülnek legjobban.

A Mercedes közelít a Ferrarihoz és a Red BullhozForrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Arpad Kurucz

„Javulni fog a teljesítményünk. Próbálunk javítani rajta Spában is, ott reméljük, még jobban felzárkózunk, már nem nagy a távolság. Folytatjuk még egy darabig az autó fejlesztését. Izgatottsággal tölt el bennünket a legutóbbi néhány verseny, és bízunk benne, hogy megtesszük a hiányzó lépéseket" – mondta. Futamokat akarunk nyerni a közeljövőben, keményen dolgozunk ezért.

„A legjobb azt látni, hogy az időmérőkön mennyit javult az autó. A futamok rajtjától korábban rengeteg pozíciót kellett felkapaszkodnunk."

Ennek egyik bizonyítéka, hogy a Hungaroringen George Russell szerezte meg az első rajtkockát. Az első időmérőkön gyakran a középmezőny többi istállójából is többen legyőzték Lewis Hamiltont és Russellt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK