Társoldalunk:

Várni kell a Red Bullt érintő hatalmas bejelentéssel

2022.08.04. 16:21

A Red Bull és a Porsche házassága továbbra sem hivatalos, mert csúszik a 2026-tól érvényes motorszabályok véglegesítése. Lehet, hogy heteket kell várni a bejelentéssel.

A korábbi feltételezésekkel ellentétben ma csütörtökön sem jelentik be a Red Bull és a Porsche szövetségét, mivel több szakoldal állítása szerint továbbra sem született megegyezés a 2026-tól érvényes motorszabályokról. Amíg ez nem történik meg, a Porsche kivár a bejelentéssel, aminek része lenne az is, hogy 50%-os tulajdonrészt vesznek a Red Bull Technology-ban.

Eredetileg keddre tervezett elektronikus szavazást a Motorsport Világtanácsban a függőben lévő kérdésekről, de ezt jövő hétfőre (augusztus 8-ra) halasztották, és az eredményekre akár heteket is várni kell (a résztvevőknek több nap áll rendelkezésre a szavazáshoz), mivel épp beköszöntött a Forma-1 nyári szünete.

Minden bizonnyal új motorszállítót kap a Red Bull 2026-tólForrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

A Porsche a motorszabályok kapcsán szeretné, hogy a dugattyúk 2026-tól acél helyett alumíniumból készüljenek, illetve újonnan belépő gyártóként több tesztlehetőségért is kampányol. A Volkswagen csoport felügyelőbizottsága már áprilisban zöld utat adott az F1-es projektnek és jóváhagyta az ehhez igazított költségvetést, és a felsővezetésben azóta történt személycserék sem veszélyeztetik ezt.

A Red Bull 2025-ig, az új motorszabályok bevezetése előtti utolsó szezonig Red Bull Powertrains névre címkézett Honda-motorokat fog használni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK