Bottas fontos célt határozott meg az Alfa Romeónak

Forma-1, Magyar Nagydíj, Valtteri Bottas, Alfa Romeo
77 BOTTAS Valtteri (fin), Alfa Romeo F1 Team ORLEN C42, action during the Formula 1 Aramco Magyar Nagydij 2022, Hungarian Grand Prix 2022, 12th round of the 2022 FIA Formula One World Championship from July 28 to 31, 2022 on the Hungaroring, in Mogyorod, Hungary - Photo Antonin Vincent / DPPI
Vágólapra másolva!
A megbízhatóságban mindenképp javulnia kell a csapatnak, jelentette ki, miután a Magyar Nagydíjon sem ért célba, az idén immár harmadszor. Az istálló hullámvölgyben van.

Megtorpant az idényt erősen kezdő Alfa Romeo: a június közepi Kanadai Nagydíj után még közel álltak a tabellán közvetlen riválisaikhoz, a McLarenhez és az Alpine-hoz, az azóta eltelt négy versenyen azonban nem szereztek pontot, így légüres térbe kerültek a 6. helyen, bár a Haas kicsit közeledett hozzájuk.

Részben az autó gyatra megbízhatósága ennek az oka, hiszen Valtteri Bottas és Csou Kuan-jü egyaránt háromszor esett ki műszaki problémából adódóan, és akkor még nem szóltunk arról, hogy az edzéseken milyen sok gonddal szembesültek. A finn pilóta szerint ezen mindenképp változtatniuk kell, miután a Magyar Nagydíjon nem ért célba.

Bottas a Magyar Nagydíjon Forrás: Antonin Vincent / DPPI/Antonin Vincent / Dppi

„Egész jó tempót diktáltunk a hétvégén, jobbat, mint az előző versenyen, de célba kell érnünk. Nem teljesítünk következetesen, tudjuk. Ezzel foglalkoznunk kell, mert még nagyobb lett volna a csalódás, ha megint pontszerző helyen ér minket probléma" – mondta.

A távot egyetlen kerékcserével teljesítő Bottas a célhoz közeledve a 10. helyen autózott a Hungaroringen, de a kiesése előtt kevéssel bedarálták őt az Aston Martinok. A csapatfőnök Frédéric Vasseur elárulta a kiesés okát.

„Az ígéretesen induló nap csalódással ért véget. A rajtnál hátrányba kerültünk, mindkét autóval öt helyet vesztettünk, innentől nehéz délután várt ránk ahhoz, hogy pontot szerezzünk – nyilatkozta. – Valtteri beverekedte magát a legjobb tízbe, az utolsó körökig ott is maradt, de egy üzemanyag-rendszerrel kapcsolatos probléma miatt ki kellett állnia nem sokkal a leintés előtt."