Társoldalunk:

A Williams többéves szerződést írt alá az egyik jelenlegi pilótájával

2022.08.03. 16:32

A Williams megerősítette, hogy Alex Albon 2023-ban és azután is a csapatnál marad. Az istálló hivatalos közösségi média csatornáin közzétett bejegyzés szerint Albon „többéves" szerződést írt alá, így a grove-i csapat tagja marad a továbbiakban is.

Albon a következőket tette hozzá a bejelentéshez:
Igazán izgalmas a Williamsszel folytatni 2023-ban is, és kíváncsian várom, mit érhetünk el csapatként az idei szezon hátralévő részében és az azt követő években. A csapat keményen törekszik a fejlődésre, és nagyon motivált vagyok, hogy folytassam ezt az utat, és együtt fejlesszük tovább az autót - mondta Albon.
Jost Capito, a Williams vezérigazgatója és csapatfőnöke elismerően nyilatkozott Albon teljesítményéről:Alex egy nagyszerű pilóta és a Williams Racing értékes tagja, ezért nagyon örülünk, hogy megerősíthetjük, hogy hosszú távon együtt fogunk dolgozni vele- mondta Capito.
Alex nagyon tehetséges és lényegre törő magatartás nagyszerű érték, amely segít a csapatnak nagyobb sikereket elérni a jövőben. Ő egy kemény versenyző, népszerű és lojális csapattagnak bizonyult, és nagyon örülünk, hogy stabil alapot biztosít számunkra a fejlődéshez ebben az új F1-es korszakban.

Albon lenyűgözően teljesít a Williamsnél

Alex Albon 2022 elején csatlakozott a Williamshez, miután az előző szezont kénytelen volt kihagyni egy kevésbé jól sikerült 2020-as idényt követően.  Ez végül azt jelentette, hogy a Red Bullnál elvesztette a helyét, és a helyére Sergio Pérez érkezett. Tesztpilótaként ugyan maradt az F1-ben, miközben a német túraautó-bajnokságban (DTM) versenyzett.

Bár a Williams az idei konstruktőri bajnokság végén kullog, Albon megszerezte a csapat eddigi három pontját, és rendszeresen megelőzi csapattársát, Nicholas Latifit a versenypályákon.
Még nincs hivatalos hír Albon jövő évi csapattársának kilétéről, de a RacingNews365.com úgy tudja, hogy Latifi, aki jelentős támogatást nyújt a csapatnak, hajlandó növelni pénzügyi felajánlásait annak érdekében, hogy 2023-ra is megtarthassa a helyét.

A Williams De Vries-t és Sargeant-et is fontolgatja
Ha a Williams úgy dönt, hogy megválna Latifitól, aki a harmadik szezonját tölti a csapatnál, a felmerülő nevek között szerepelhet az újonc Nyck de Vries és Logan Sergeant is.
A Forma-E világbajnoka, de Vries idén már belekóstolhatott az F1-es légkörbe, a Spanyol Nagydíj edzésein átvette Albon Williamsét, majd a Magyar Nagydíj első szabadedzésén beülhetett Lewis Hamilton Mercedesébe is.

Nyck De VriesForrás: NurPhoto via AFP/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

A holland megnyerte a 2019-es Forma-2-es bajnokságot is, míg Sargeant tavaly év végén csatlakozott a Williams Pilóta Akadémiájához, és jelenleg harmadik az F2-es bajnokságban. Logan Sergeant az idei Amerikai Nagydíj edzése során először vesz majd részt F1-es hétvégén. Sargeant állampolgársága valószínűleg vonzó jelöltté teszi őt egy 2023-as versenyülésre, különösen, ha erős pénzügyi hátterrel rendelkezik.

Logan SargeantForrás: Richard Pardon

A Forma-1 jelenleg virágzik Amerikában, részben a Netflix Drive to Survive dokumentumfilm-sorozat sikerének köszönhetően, és az ország jövőre három nagydíjat is rendez majd, Las Vegas utcáin egy új eseménnyel csatlakozik a már meglévő helyszínekhez Miamiban és Austinban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK