Társoldalunk:
Hírlevél

Domenicali reméli, hogy Vettel a sportág közelében marad

2022.08.03. 15:40

A jelenleg 35 éves versenyző nem sokkal 20. születésnapja előtt, a 2007-es USA Nagydíjon mutatkozott be a Forma-1-ben. Négy világbajnoki címet szerzett, és meghatározó figurájává vált a mezőnynek. 15 év versenyzés után, a Hungarringen jelentette be, hogy visszavonul a sportágtól, amelyre több pilóta is érzelmesen reagált. Most a Forma-1 elnöke is kifejezte, hogy szeretné, ha Vettel nem kerülne túl távol a száguldó cirkusztól. 

A Forma-1-es világbajnoki sorozatot irányító Stefano Domenicali reméli, hogy az év végén visszavonuló Sebastian Vettel a sportág és a versenysorozat közelében marad.
A négyszeres vb-győztes német pilóta múlt csütörtökön, a Hungaroringen jelentette be, hogy befejezi a pályafutását, amint a mostani idény végén lejár a szerződése az Aston Martinnál.

Domenicali a Sport Bild című német lapnak adott szerdai interjúban úgy fogalmazott, Vettel "más szerepkörben" akár folytathatja is F1-es szerepvállalását.
Természetesen szeretnénk szoros kapcsolatban maradni vele, és ha érdekes lesz számára, hogy belépjen a rendszerünkbe, akkor nagy örömmel köszöntjük majd itt. Sebastian mindig is összeköttetésben lesz a Forma-1-gyel- jelentette ki Domenicali.

Sebastian Vettel és Stefano Domenicali a 2013-as Szingapúri NagydíjonForrás: DPPI via AFP/Frederic Le Floc H

A 35 éves Vettel visszavonulásának bejelentésekor azt mondta, több időt akar tölteni a családjával, valamint társadalmi és környezetvédelmi szerepköreit kívánja elsősorban megerősíteni. A német versenyző úgy nyilatkozott, nem szeretne a sportágon belül maradni, és kizárta, hogy televíziós szakkommentátorként dolgozzon.

Forrás: MTI

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK