Társoldalunk:
Hírlevél

A Red Bull újabb nagy nevet csábított el a Mercedestől

2022.08.03. 09:00

A Red Bull tovább bővítette a motorfejlesztési (Powertrains) részlegét Phil Prew-vel, a Mercedes köztiszteletben álló főmérnökével. A Mercedes így egy igen fontos szakembertől kénytelen búcsút venni, aki ráadásul az egyik legnagyobb ellenfelük munkáját fogja segíteni.

2026-ban életbe lépnek az új motorszabályozások a Forma-1-en belül, amire a Red Bull saját erőgépeket kíván gyártani a Red Bull Powertrains részlegében. Az istálló komoly előkészületeket tesz a felkészülés érdekében, hiszen több nagy név is leszerződött a csapathoz.
Ezek egyike a Prew. Bár a szakember nevét nem biztos, hogy ismerik a nézők, Prew hosszú évek óta a Mercedes motorrészlegének kulcsfigurája, aki hosszú és sikeres karriert épített fel a sportban.
Prew korábban a Red Bull műszaki vezérigazgatójával, Adrian Newey-vel dolgozott a McLarennél. 1997 és 2016 között versenymérnökként dolgozott többek között David Coultharddall, Lewis Hamiltonnal és Sergio Perezzel, majd a Mercedes motorosztályára költözött főmérnökként. 

Adrian Newey, a Red Bull technikai igazgatója már dolgozott együtt Phil Prew-val korábbanForrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Dan Mullan

Horner elégedett a Red Bull Powertrains fejlesztésével
A Red Bull Powertrains projekt 2021 eleji bejelentése óta a Red Bull toborozni kezdte a szakma legjobbjait, és az elmúlt hónapokban több alkalmazottat is elcsábítottak a Mercedestől.
A Silver Arrows gyára mindössze 45 perces autóútra található a Red Bull Milton Keynes-i főhadiszállásától, így a munkahely váltás nem okozott különösebb fejtörést a Mercedes egykori alkalmazottainak.
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elégedett a tervek eddigi alakulásával, ahogy ezt meg is erősítette a Magyar Nagydíj hétvégéjén:
„Most minden kulcsjátékos a helyén van. A vezetési struktúránkat kidolgoztuk, és nyilvánvalóan keményen dolgozunk, de meg kell várjuk a 2026-os szabályozásokat, amelyeket remélhetőleg hamarosan közölnek."

A Mercedes sikerének kulcsfontosságú tényezője
Ami Prew-t illeti, pontos szerepét még nem hozták nyilvánosságra, de Horner nagyon örül, hogy csatlakozhat a Red Bull Powertrainshez.
Örülök, hogy Phil csatlakozik a csapathoz. Fenomenális múlttal rendelkezik. Kulcsfontosságú eleme volt a Mercedes közelmúltbeli sikereinek, és ez egy újabb szándéknyilatkozat a részünkről, hogy hol akarunk lenni az erőforrással a jövőben.

Christian Horner vezetése alatt szárnyal a Red Bull csapata a Forma-1-benForrás: AFP/Eric Gaillard

"Úgy gondolom, hogy nagy mélységeken vagyunk túl, és fantasztikus látni, ahogy az évek során minden egyre inkább összeáll. Phil egyike azon néhány kulcsfontosságú szerződtetésnek a közelmúltban, amely tovább bővíti azt a nagyon tehetséges szakmai csapatot, amelyet már korábban összeállítottunk. Adrian (Newey) már évekkel ezelőtt ismerte Philt, úgyhogy nyilván kikértem a véleményét a döntés előtt."

- nyilatkozta Horner a Hungaroringen. 
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK