Vágólapra másolva!
A volt F1-es versenyigazgató, Michael Masi aláírta az FIA-val azt a megállapodást, ami tartalmazza, hogy a továbbiakban nem beszélhet Lewis Hamilton címvesztéséről vagy a 2021-es szezonzárón történt eseményekről. A 44 éves ausztrál az idei év elejéig a Forma-1 versenyigazgatója volt, aki a tragikus hirtelenséggel elhunyt Charlie Whiting-ot váltotta 2019-ben.

Februárban azonban elbocsátották a posztjáról a decemberi Abu Dzabi Nagydíjon történt események miatt. Ebben közre játszott a Mercedes dühös fellebbezése, és az is, hogy nem csillapodtak a kedélyek az eset körül. Az FIA a Bahreini Nagydíjon tette közé a 2021-es Abu-dzabi Nagydíj eseményeit boncoló jelentést. Ebben

megállapították, hogy Masi jóhiszeműen és legjobb tudása szerint járt el a nehéz körülmények között, vagyis a szándékos manipuláció gyanúja nem merült fel, egyszerűen csak hibázott a túl nagy nyomás alatt.

A szövetség új elnöke, Mohammed bin Szulajm akkor úgy fogalmazott, hogy nem kívánnak megválni az ausztrál szakembertől, az egykori versenyigazgató azonban ennek ellenére júliusban teljesen kilépett az FIA kötelékéből. A tény, hogy Masi aláírt egy titoktartási megállapodást, amely megakadályozza őt abban, hogy további beszélgetéseket folytasson az eseményekről, további gyanút ébreszt a rajongókban az Abu Dzabiban történtek láncolata felett.

A sydney-i lakos halálos fenyegetéseket kapott
Masi utólag elárulta, hogy a megpróbáltatások után szüksége lett volna egy terapeuta segítségére:

„Eltartott egy ideig, amíg feldolgoztam az egészet. Úgy gondoltam, hogy az a legjobb döntés, ha hazatérek, és közel vagyok azokhoz akik támogatnak engem. Nem mentem el és nem beszéltem szakemberrel. Utólag visszagondolva, valószínűleg kellett volna"

- nyilatkozta a Daily Telegraph-nak Ausztráliában.

- mondta Masi.

Michael Masi ritkán látott gyűlöletkampányt kellett túléljen Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Clive Mason

Michael Masi „emberi hibája" azt eredményezte, hogy a 2022-es szezonra módosultak a szabályok, innentől kezdve a csapatfőnökök nem beszélhetnek az versenyigazgatói csapattal az F1-es futamok alatt.

Forrás