Egyre nevetségesebb a Forma 1-es botrány: az Alpine szerint akkor is szerződtették Piastrit, ha ő nem tud róla

Oscar Piastri
Oscar Piastri Alpine F1 Team, portrait, during the Formula 1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring circuit from 7th of June to 10th of July, 2022 in Spielberg, Austria. (Photo by Gongora/NurPhoto) (Photo by Gongora / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A huszonegy éves ausztrál pilótát idén tartalékként alkalmazza a francia istálló, amelynek négy éve a tagja. Az Alpine, Oscar Piastri, és a McLaren számára is rendkívül kellemetlen a helyzet, a tegnapi bejelentések, valamint kijelentések óta mindössze ez a nyilatkozat hangzott el az Alpine csapatától. A motorsport közössége is feszülten várja a feljeményeket a szokatlan botrány kapcsán. 

Mindössze egy rövid komment érkezett eddig az Alpine csapatától, akik állítják, hogy helyesen jártak el, amikor közzétették a bejelentést.

"Úgy gondoljuk, hogy a közleményünk jogilag korrekt, de ennél többet nem kívánunk nyilatkozni az ügyről"

- nyilatkozta az istálló egyik szóvivője a BBC-nek.

Az Alpine kedden adott ki közleményt Piastri szerződtetéséről, a 21 éves ausztrál pilóta viszont néhány órával később a Twitteren azt írta, a francia csapat nem mond igazat:

- fogalmazott Piastri.

A tavalyi Forma-2-es bajnok versenyző leigazolásának kérdése azt követően kapott nagyobb figyelmet, hogy az Aston Martin hétfőn bejelentette, a kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso az év végén elhagyja az Alpine-t és hozzájuk igazol. A 41 éves sztárt Sebastian Vettel helyére szerződtették, a négyszeres vb-győztes német múlt csütörtökön, a Hungaroringen közölte, hogy a mostani szezon végén visszavonul.

Az Alpine csapatfőneke, Otmar Szafnauer a sajtóból értesült arról, hogy Fernando Alonso az Aston Martinnál fog versenyezni 2023-tól Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Sajtóinformációk szerint Piastri időközben menedzsere, Mark Webber segítségével már tárgyalásban áll a McLarennel, ahol honfitársát, Daniel Ricciardót váltaná jövőre.

Az Alpine-nál a jelenleg is a csapatnál versenyző francia Esteban Ocon helye 2023-ban is biztos.