Tovább folytatódik a Red Bull és a Honda partnersége

Forma-1, Abu-dzabi Nagydíj, Max Verstappen, Red Bull, Jamamoto Maszasi, Honda, Helmut Marko
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 12: Race winner and 2021 F1 World Drivers Champion Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrates with Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko and Masashi Yamamoto of Honda in parc ferme during the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 12, 2021 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Annak ellenére, hogy a Honda 2021 végén hivatalosan kilépett az F1-ből, a gyártó továbbra is technikai támogatást nyújt a Red Bull Powertrains részlegének, e kapcsolat meghosszabbítását pedig most megerősítették.

Már korábban is írtunk arról, hogy a Honda tavaly év végi kilépése az F1-ből nem feltétlenül jelent végleges búcsút, kedden pedig hivatalossá vált, hogy tovább folytatódik a japánok jelenléte a sportágban. A Red Bull és a Honda ugyanis egyaránt megerősítette, hogy 2025 végéig meghosszabbította a technikai támogatási megállapodását.

A japán gyártó tehát továbbra is technikai segítséget fog nyújtani a Red Bull Powertrains részlegének, amely erőforrásokkal jelenleg a Red Bull és az AlphaTauri is versenyez. A partnerség sikerének köszönhetően az eredeti technikai megállapodást – amely 2023 végéig biztosította a támogatást – most 2025 végéig meghosszabbították.

„Köszönjük a Hondának a közös munkára adott pozitív reakcióját – nyilatkozta az üzletkötést követően Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója. –

Eddig sikeres volt a kapcsolatunk, 2021-ben megnyertük az egyéni bajnokságát, jelenleg pedig vezetünk a pilóták és a csapatok között is, és az a cél, hogy meg is szerezzük mindkét 2022-es címet."

„A Red Bull és a Honda közötti együttműködés hihetetlenül sikeres volt, és örülünk, hogy ez az FIA erőegységekre vonatkozó jelenlegi korszakának végéig, 2025-ig folytatódik" – szólt hozzá a témához Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

Ha a későbbiekben ezt már nem toldják meg további évekkel, az azt jelenti, hogy

a 2026-ban bevezetendő új motorszabályokkal a Red Bull Powertrainsnek már egyedül kell felvennie a harcot,

addig viszont a közelmúltban létrehozott motorrészleg nagyobb figyelmet fordíthat a leendő szabályoknak megfelelő motor tervezésére.