Társoldalunk:

Tovább folytatódik a Red Bull és a Honda partnersége

2022.08.02. 13:28

Annak ellenére, hogy a Honda 2021 végén hivatalosan kilépett az F1-ből, a gyártó továbbra is technikai támogatást nyújt a Red Bull Powertrains részlegének, e kapcsolat meghosszabbítását pedig most megerősítették.

Már korábban is írtunk arról, hogy a Honda tavaly év végi kilépése az F1-ből nem feltétlenül jelent végleges búcsút, kedden pedig hivatalossá vált, hogy tovább folytatódik a japánok jelenléte a sportágban. A Red Bull és a Honda ugyanis egyaránt megerősítette, hogy 2025 végéig meghosszabbította a technikai támogatási megállapodását.

A japán gyártó tehát továbbra is technikai segítséget fog nyújtani a Red Bull Powertrains részlegének, amely erőforrásokkal jelenleg a Red Bull és az AlphaTauri is versenyez. A partnerség sikerének köszönhetően az eredeti technikai megállapodást – amely 2023 végéig biztosította a támogatást – most 2025 végéig meghosszabbították.

„Köszönjük a Hondának a közös munkára adott pozitív reakcióját – nyilatkozta az üzletkötést követően Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója. – Izgatottak vagyunk, hogy 2025 végéig folytatjuk partnerségünket az F1-ben a Honda által szállított erőforrásokkal. Eddig sikeres volt a kapcsolatunk, 2021-ben megnyertük az egyéni bajnokságát, jelenleg pedig vezetünk a pilóták és a csapatok között is, és az a cél, hogy meg is szerezzük mindkét 2022-es címet."

„A Red Bull és a Honda közötti együttműködés hihetetlenül sikeres volt, és örülünk, hogy ez az FIA erőegységekre vonatkozó jelenlegi korszakának végéig, 2025-ig folytatódik" – szólt hozzá a témához Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

Ha a későbbiekben ezt már nem toldják meg további évekkel, az azt jelenti, hogy a 2026-ban bevezetendő új motorszabályokkal a Red Bull Powertrainsnek már egyedül kell felvennie a harcot, addig viszont a közelmúltban létrehozott motorrészleg nagyobb figyelmet fordíthat a leendő szabályoknak megfelelő motor tervezésére.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK