Vágólapra másolva!
Közel 1200 személy biztosította a gondtalan lebonyolítást a mogyoródi hétvégén, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság pedig közzétette a rendőri biztosítás mérlegét.

A 37. Forma -1 Magyar Nagydíj rendőrségi szempontból kiemelt, rendkívüli esemény nélkül zajlott, idén is közel 1200 rendőr vett részt a biztosításban – írja a police.hu. Minden szolgálati ág képviseltette magát, lovas, kutyás, motoros, gyalogos, gépkocsizó járőr, valamint bűnügyes kollégák is dolgoztak egészen hétfő reggelig.

A közlekedés zavartalan lebonyolítása érdekében a Készenléti Rendőrség helikopterének segítségével figyeltük a Hungaroringre vezető utak forgalmát és a parkolók telítettségét.

Munkánkat idén a Heves és Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség állománya is segítette, négy osztrák motoros rendőrrel kiegészülve.

Közigazgatási bírságot egy alkalommal szabtak ki, szabálysértési feljelentést 13 esetben kezdeményeztek a rendőrök. Négy nap alatt 61 embert igazoltattak, tizenegyet előállítottak, biztonsági intézkedés öt alkalommal történt, helyszíni bírságot 26 esetben szemben szabtak ki.