Társoldalunk:

Megszólalt a Hungaroringen megvert fotós

2022.08.02. 11:29

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, beárnyékolta a Forma–1-es Magyar Nagydíjat a pénteki incidens, amely során egy biztonsági őr pofon ütötte a Getty Images brit fotósát. Az elismert szaktekintélynek számító Mark Thompson Twitter-oldalán osztott meg két képet az esetről, az egyiken némi kiserkenő vér is látható – írta a Blikk.

A lapnak sikerült elérnie a fotóst, aki a folyamatban lévő nyomozás miatt nem akart részletekbe bocsátkozni a történtek kapcsán, az alábbiakat üzente:
Ezek a fickók nem biztonságiak, hanem gengszterek, akik nem hallgatnak az észérvekre. Fenyegetést jelentenek az újságírókra, a sajtóra" – írta Thompson.

A hírek szerint az évtizedek óta a pályán lévő sportfotós és a Valton Security egyik embere a második szabadedzés alatt keveredtek vitába, mert a biztonsági őrök nem akarták visszaengedni arra a területre, ahol előzőleg dolgozhatott. A brit sajtós elméletileg beléphetett volna, de a sportbírók utasítására ezt nem engedték neki, s a vita a képek tanúsága szerint tettlegességig fajult.

Az eset után a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség egyik magyar tagja, Szabó Balázs feljelentést tett a gödöllői rendőrségen nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság vétségének gyanúja miatt.

„Bármi is történt, számomra elfogadhatatlan, hogy egy biztonsági őr önbíráskodjon, megüssön egy embert. Az ilyen esetekkel nemcsak a Valton Security imázsát rombolják, hanem sokkal inkább Magyarországét. Amúgy sem jó mostanság a hírünk a világban, ez hozzátesz még egy kicsit a negatív képhez. Számomra elfogadhatatlan az ilyen hozzáállás, ezért tettem feljelentést a gödöllői rendőrségen, ahova Mogyoród is tartozik" – mondta korábban Szabó a Blikknek.