Társoldalunk:

Jos Verstappen: A fiam könnyedén rágta át magát a mezőnyön, ahogy mindig is szokta

2022.08.02. 17:21

A korábbi F1-es pilóta a Magyar Nagydíjon szerzett futamgyőzelmet követően nem győzte dicsérni a Red Bull és a fia teljesítményét.

Jos Verstappen a tőle megszokottól eltérően komoly dicséretben részesítette a Red Bull csapatát a Magyar Nagydíj alatt mutatott stratégiájáért és magasztalta a versenyt megnyerő fia, Max vasárnapi teljesítményét is. A Hungaroringen idei nyolcadik futamgyőzelmét szerző címvédő a tizedik helyről érte el a sikert, a világbajnoki pontversenyben pedig a legnagyobb riválisait a két Mercedes is megelőzte, így nyolcvanpontosra növelte az előnyét.

A Red Bull világbajnokának édesapja, Jos Verstappen korábban többször is szidalmazta a fiát, most azonban nem talált kifogást sem ellene, sem pedig a csapat ellen. A korábban 106 F1-es versenyen két dobogót – közülük egyet a Hungaroringen – szerző holland elmondta, Maxnak nem volt szüksége semmilyen tanácsra a futam előtt.

Fantasztikus munkát végzett – lelkendezett Jos Verstappen. – Nem kellett mondanom neki semmit, magától tudta, mit kell tennie."

A fiát leszámítva az egyetlen holland Forma-1-es dobogós kifejtette, hogy szerinte a csapat és a pilóta teljesítménye egyaránt kulcsfontosságú tényező volt a győzelemben.

„Szerintem jó volt a stratégia, a megfelelő gumikon indult, a megfelelő pillanatban cseréltek neki kereket. Ő pedig könnyedén előzte meg a riválisait, ahogy mindig is szokta – tette hozzá Jos Verstappen. – Jó volt az autó, azt már a kvalifikáción is lehetett látni, hogy a tempó biztosan meglesz."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK