Korábbi csapattársa szerint rossz döntést hozott a csapatot váltó Alonso

Forma-1, Felipe Massa, Fernando Alonso, Scuderia Ferrari, Török Nagydíj 2010
ISTANBUL, TURKEY - MAY 29: (L-R) Felipe Massa of Brazil and Ferrari and Fernando Alonso of Spain and Ferrari walk in the paddock following qualifying for the Turkish Formula One Grand Prix at Istanbul Park on May 29, 2010, in Istanbul, Turkey. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Miután hétfőn bombaként robbant a hír, hogy 2023-tól Fernando Alonso veszi át a visszavonulását múlt héten bejelentő Sebastian Vettel helyét az Aston Martinnál, Otmar Szafnauer és Felipe Massa is elmondta a véleményét az átigazolásról.

Az Aston Martin 2021-ben a Racing Point utódjaként tért vissza a Forma-1-be több mint hatvanéves szünetet követően, ám az elmúlt másfél szezon alatt inkább a mezőny hátsó feléhez tartoztak. Tavaly kétszer végzett dobogós helyen Vettel – ráadásul a hungaroringi második helyét alacsony üzemanyagszint miatt el is vették –, idén pedig elvétve szereznek pontokat Lance Stroll-lal, így csak a Williamset előzik meg a konstruktőrök pontversenyében.

A silverstone-i csapatnál viszont kimondottan az a cél, hogy a közeljövőben a mezőny vége helyett a győzelemért legyenek harcban,

ennek érdekében pedig jobbnál jobb szakembereket szereznek meg, valamint a fejlesztési lehetőségeket is bővítik új gyár és szélcsatorna építésével. Ezt a potenciált Fernando Alonso is látja, ezért is döntött úgy, hogy csatlakozik Lawrence Stroll csapatához.

Felipe Massa és Fernando Alonso négy éven át voltak csapattársak az F1-ben Forrás: Getty Images/2010 Getty Images/Mark Thompson

A Forma-1-ben tizenegyszeres futamgyőztes, 2021 óta a brazil Stock Car Pro Series sorozatban versenyző Felipe Massa – akit eléggé meglepett a kétszeres világbajnok átigazolása – azonban úgy véli, az Aston Martin többet profitálhat az átigazolásból, mint maga Alonso.

„Hosszú ideig [2010 és 2013 között] csapattársak voltunk a Ferrarinál, ez idő alatt pedig sokat tanultam tőle, és szerintem Fernando a Forma-1 egyik legjobb versenyzője. Ám őszintén szólva elég furcsa volt hallani a döntését.

nyilatkozta Massa.

„Fernando számára az a legfontosabb, hogy versenyképes legyen az autója és megmutathassa, mire képes valójában. De

Márpedig neki nem a tizedik, tizenegyedik vagy tizenkettedik helyért kellene harcolnia" – mondta az Alonsóhoz hasonlóan negyvenegy éves brazil pilóta.

Otmar Szafnauer, az Alpine főnöke egyelőre nem Alonso Aston Martin-os jövőjével van elfoglalva, hanem azzal, hogy hogyan tér magához a meglepettségéből. Ugyanis az amerikai szakember elmondása szerint a Magyar Nagydíj után még úgy búcsúztak el egymástól a pilótájától, hogy nagyon közel állnak a szerződéshosszabbításhoz.

Otmar Szafnauert sokkolta a hétfői bejelentés, miszerint 2023-tól új pilótát kell találnia Fernando Alonso helyére Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A paddockban mindenféle pletykák keringtek arról, hogy érdeklődnek Alonso iránt, ennek ellenére biztos voltam benne, hogy hamarosan megállapodunk vele. Szóval nagyon meglepett a sajtóközlemény, főleg hogy előtte kérdeztem Alonsót arról, hogy aláírt-e már bármilyen szerződést, ő pedig tagadta – nyilatkozta az Alpine csapatfőnöke a Motorsportnak. –