2025 végéig az M4 Sport a Forma-1 kizárólagos tévés közvetítője Magyarországon

Forma-1, Cunoda Juki, Alpha Tauri, Esteban Ocon, Alpine, Magyar Nagydíj 2022, szombat
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 30: Yuki Tsunoda of Japan driving the (22) Scuderia AlphaTauri AT03 leads Esteban Ocon of France driving the (31) Alpine F1 A522 Renault on track during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 30, 2022 in Budapest, Hungary. (Photo by Francois Nel/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Újabb közvetítési szerződés aláírásával hivatalossá vált: a következő három szezonban is kizárólag a közmédia közvetíti Magyarországon a Forma-1 és a betétsorozatok futamait. A hírt Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója jelentette be a Magyar Nagydíj előtt a Hungaroringen.

Folyamatosan rekordokat dönt a Forma-1 nézettsége, a televíziós piacon szinte egyedülálló módon 2021-ben és 2022-ben is növekedett a nézőszáma, idén már átlagosan több mint félmillió magyar követte az M4 Sporton a futamokat.

Külön öröm, hogy ezt a bejelentést a Hungaroringen, a Magyar Nagydíj előtt tehetem meg, ami hagyományosan a szezon legnézettebb futam a hazánkban. Az újabb szerződéskötés hatalmas siker a közmédia számára, és egyúttal biztosítja a nézőket, hogy a korábbi években megszokott magas szintű minőségben élvezhetik a sorozat közvetítéseit" - mondta Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója.

A Magyar Nagydíj a pilóták között is kiemelkedően népszerű Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Francois Nel

"Évről évre látjuk, hogy a Forma-1 jogtulajdonosa folyamatosan alakít a sorozaton, ezzel növeli a márka népszerűségét.

Ebben a szezonban újra ott vannak kollégáink az európai futamokon, így exkluzív interjúkkal tudunk szolgálni a rajongóknak közvetlenül a futamok előtt és után. Ráadásul, az M4 Sport+ elindításának az autósport szurkolói is örülhettek, hiszen így a betétfutamok - például az ifj. Tóth Lászlót is foglalkoztató F3-as versenyek - jóval nagyobb arányban kerülnek élőben a képernyőnkre. Sőt, ettől az évtől már a pilótaparádékat is megmutatjuk a versenyek előtt, amivel tovább bővült a kínálatunk" - összegezte Székely Dávid az M4 Sport csatornaigazgatója az elmúlt évek munkáját.

Az újabb közvetítési szerződés természetesen 2025 végéig továbbra is magában foglalja a szabadedzések, az időmérők, a sprintfutamok és a nagydíjak közvetítéseit is.