Társoldalunk:
Hírlevél

Verstappen kettős érzése: értetlenség mellett öröm a Hungaroringen

2022.07.30. 19:12

Sergio Pérez és Christian Horner csapatfőnök is Magnussent hibáztatja, amiért a mexikói lemaradt a Q3-ról a Magyar Nagydíj szombati kvalifikációján. Max Verstappen ugyanakkor a hajrában ért motorhibája ellenére pozitívumokat is lát a folytatást illetően.

A Q2 fölényes megnyerése után a pole pozícióra is komoly esélye volt Max Verstappennek, ám a Q3-ban teljesített első gyors körén kisodródott a bukótérbe, az utolsó percekben pedig motorerőhiányra panaszkodott a rádión keresztül, így senkit nem tudott megelőzni az időmérő harmadik szakaszában.

„Még nem beszéltem a csapattal róla. Nem hiszem, hogy komoly a dolog, de olyan, amit nem tudtunk a pályán megoldani, ez pedig sajnálatos – mondta a holland a Sky Sportsnak. – A tegnaphoz képest mutatott fejlődés viszont elképesztő! Komoly pozitívum a jövőre nézve, hogy még azon a pályán is versenyképesek vagyunk, ami nem fekszik nekünk. A legjobb háromból is indulhatnánk a tempónk alapján, a műszaki hiba azonban a tizedik helyről kell felzárkóznunk. Ha beragadunk, akkor elég nehéz lesz, de ha nyugodtan kivárjuk az [előzési] lehetőséget, jól szerepelhetünk."

Sergio Pérez a szabadedzések során is jelentős hátrányban volt csapattársához és a teljes élmezőnyhöz képest, az időmérőn azonban könnyedén bejuthatott volna a harmadik szakaszba. Az első Q2-es körét előbb elvették, majd visszaadták a mexikóinak, ám Pérez számára ez az idő sem volt elég a továbbjutáshoz, a hajrában pedig Kevin Magnussen is feltartotta őt, így nem tudott javítani a tizenegyedik pozícióján.

„Szerencsétlen [helyzet] volt, mert a kettes kanyarban veszítettem néhány tizedet Kevin miatt, márpedig a Q3-ról csak néhány századdal [pontosan 71 ezreddel] maradtam le. Remélhetőleg holnap erősebben térünk vissza" – értékelt röviden a mexikói.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner is csalódottan értékelte a történteket az időmérő után, a brit szakember szintén nem tudja, mi okozta Verstappen motorhibáját, Kevin Magnussen akadályozása miatt pedig egyenesen feszült volt.

„Nagyon frusztráló volt, hogy elveszítettük Checót a Q2-ben a 2-es kanyarbeli forgalom miatt. Max egyébként is jobban érezte magát az autóban, kevésbé küzdött az egyensúllyal. Azonban így sem tudott a tudásának megfelelő kört teljesíteni az autó miatt, így pedig a 10-11. helyről nagyon nehéz versenyünk lesz. Elméletben legalább negyediknek kellett volna ma lennie, és a pole-ra is volt esélye. De legalább ma történt mindez és nem holnap" – nyilatkozta Horner, majd gratulált Russellnek az első rajtkockát érő szenzációs utolsó köréért.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK