Vágólapra másolva!
A Ferrarinak nem jelent elégtételt a Red Bull szenvedése azután, hogy George Russell megszerezte az első pole-ját. A brit pilóta elképesztően boldog volt a váratlan sikert követően, pláne a pénteki problémái után, ám tudja, a futamgyőzelemnek továbbra sem a Mercedes az első számú esélyese.

A pénteki eredményeket figyelembe véve különösen nagy meglepetést okozott George Russell azzal, hogy a Hungaroringen megszerezte pályafutása első rajtelsőségét. A brit pilóta a bőréből is majdnem kiugrott, miután a Mercedesben megtudta a helyezését, ez az öröm pedig az autóból kiszállva is érződött rajta.

„Elképesztően boldog vagyok! A szezon legrosszabb péntekén vagyunk túl, ami után mindenki kőkeményen dolgozott éjszaka a beállításokon – nyilatkozta Russell az időmérőt követően. – Az utolsó körben az egyes és a kettes kanyar hihetetlenül jól sikerült, ami lendületet adott a folytatásra. Amikor átértem a célvonalon és láttam, hogy első vagyok: elképesztő érzés volt! Nem tudom [hogy ezzel visszatért-e a Mercedes a közvetlen élmezőnybe], előbb meg kell tudnunk, honnan jött ez a tempó. A Ferrari pénteken nagyon jónak tűnt a hosszabb etapokon, mi viszont mindent megteszünk a futamgyőzelemért ezután a különleges nap után!"

Sokáig úgy nézett ki, hogy Carlos Sainz fogja megszerezni a pole pozíciót, hiszen az első Q3-as köre is a hétvége addigi legjobb ideje volt, ráadásul még azon is sikerült javítania a hajrában. A spanyol elmondása szerint a köre legvégén hibázott, ez került az első helyébe; ugyanakkor nem volt kétségbeesve a második rajtkocka miatt.

„Egyre jobban érzem magam az autóban, ma úgy éreztem, a pole is meglehet. Végül az utolsó szektorban hibáztam, így nem sikerült, de gratulálok George-nak a remek köréért. Komoly versenyre számítok, a Mercedes tempója kicsit rejtélyes, de a mi iramunk megvan: ha figyelünk a gumikra, sikerülhet nyerni, persze ehhez egy jó rajt is kell."

Sainz csapattársa, Charles Leclerc is hasonló véleményen volt, a spanyolnál jobban elkeseredett monacói többek között a helyszínen dolgozó kollégánknak azt mondta, hogy ahogy előbújt a Nap délután, a gumik már nem teljesítettek úgy, mint előtte, vagy mint tegnap. A spielbergi győztest az sem vigasztalta, hogy a legnagyobb riválisnak számító Max Verstappen a tizedik, míg Sergio Pérez mindössze a tizenegyedik helyen végzett.

„Leginkább magunkra fókuszálunk, márpedig számunkra nem volt tökéletes [az időmérő], hiszen nagyon szenvedtem a gumikkal – mondta a harmadik helyről induló Leclerc. – A körülmények miatt kiszámíthatatlan volt a viselkedésük a felmelegítés során, így pedig meg kellett szenvednem egy jó körért. Ki fogjuk vizsgálni a történteket, de a tempó megvan az autóban ahhoz, hogy versenyben legyünk holnap."